CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanlığına Arzu Özen Uzunoğlu seçildi

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Olağan Kongresi Seremoni düğün ve balo salonunda gerçekleşti.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Olağan Kongresinde kurulan 5 sandıkta oyların 331’ini alan Arzu Özen Uzunoğlu CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanlığına seçildi. Birlikte yarıştığı diğer adaylar Zübeyde Şahin 313 oy alırken, Adile sal ise 74 oy aldı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanı Adile Sal kon saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Divan oluşumu gerçekleşti. CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Divan Başkanlığına CHP İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Ferhunde ŞİRİN, Yardımcılığına ise CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Av. Kıymet Kaya Koçak getirildi.

Kongre salonuna CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen birlikte gelerek kongreyi selamladılar.

Yine Kongreye CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Av. Kıymet Kaya Koçak ve Ebru Demir, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Esra İnci Filizkıran,

Arzu Altunay, Sakine Sayar ve Önceki Dönem İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep ve çok sayıda STK yöneticisi ve Partili kadınlar katıldı.

Faaliyet raporunun okunması ve oylanmasının ardından CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkan Adayları Adile Sal, Zübeyde Şahin ve Arzu Özen Uzunoğlu kongreye hitaben birer konuşma gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Yeşim Yankılıç, mesaj göndererek kongreyi selamladı.

‘’Gelen Mesajları Divan Başkanı Ferhunde Şirin Okudu’’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli yol arkadaşlarım;

AKP İktidarının politikaları nedeniyle yaşanan haksızlıklara, Hukuksuzluğa ve hak gasplarına ilişkin ülkemizin dört bir yanında alanlardayız. Yoğun gündem nedeniyle kongrenize üzülerek katılım sağlayamıyorum. Ülkemizin laik, demokratik, çağdaş aydınlık yarınları için mücadele eden siz değerli yol arkadaşlarımı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidara getirmek için hep birlikte çalışıyoruz.

Eşitlik mücadelesine omuz veren bir Genel Başkanınız olarak her zaman yanınızdayım. Siz emekten, barıştan, adaletten, demokrasiden yana olan Cumhuriyet Halk Partili kadınların partide daha fazla güçlenmesi, Türkiye’deki tüm kadınların insan onuruna yakışır şekilde yaşaması için sizlerle beraber mücadele ediyorum. Kadınların kazanılmış haklarının budanmaya çalışıldığı, her gün en az iki kadının katledildiği, kadın işsizliğinin ve yoksulluğunun tırmandığı bu zorlu günleri ilk genel seçimden sonra aşacağımızı biliyorum.

Bu dileklerimle, emek veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, yeni seçilecek Kadın Kolu İlçe Başkanına ve yönetimine şimdiden başarılar diliyorum dedi.

Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın mesajı ise şöyle:

Sayın divan, Sevgili yol arkadaşlarım İlçe kongremize önceden belirlenen başka bir program nedeniyle maalesef katılamıyorum. Siz değerli kız kardeşlerimi ve yol arkadaşlarımı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

AKP İktidarı ülkemizi yoksulluk ve yoksunluk kıskacına hapsetti. Her gün en az üç kız kardeşimiz katlediliyor. Kadın cinayetlerine sayı olarak bakan iktidar ise kazanılmış haklarımızı budamaya çalışıyor. Medeni kanunu sil baştan yazmaya kalkıyorlar.  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına yönelik Şiddetin Önlenmesi kanununu budamak istiyorlar. Kadınların üç kuruşluk yoksulluk nafakasına göz koyuyorlar. Laikliğin altına dinamit döşemek istiyorlar.  Kız çocuklarını eğitimin, Kadınlar ise istihdamın dışına itiliyor. Binlerce anne ise çocuğuna yedirecek bir lokma ekmek dahi bulamıyor. Engellisi, yaşlı, bakıma muhtaç olan hastası olan kadınlar eve mahkum ediliyor.

Yaşanan bütün bu haksız ve hukuksuz uygulamaları durduracağız. Örgütlendikçe güçleneceğiz güçlendikçe örgütleneceğiz. Her zaman dediğimiz gibi; Kadın umuttur, mücadeledir, emektir, azimdir, gelecektir, cesarettir, eşitliktir! Yaşam kadındır! Bizler sımsıkı kenetlenerek önce partimizde sonrada Türkiye’de eşitliği yükselteceğiz. Başarılarımızla kendimizi sınırlandırmadan, daha fazlası için çalışacağız. Dayanışma ile AKP zihniyetini alaşağı edeceğiz.

Kongremizin partimizdeki eşitliği ve dayanışmayı yükselteceğinden, birlik ve beraberlik duygularını büyüteceğinden eminim. Şimdiden seçilecek olan ilçe başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum.

Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, 6 oka olan tüm bağlılığımızla, Örgütümüzün gücüyle eşitliği birlikte inşa edeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun! Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum dedi.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Yankılıç’ın mesajı ise şöyle:

Sevgili Eyüpsultanlı yol arkadaşlarım; Yan yana yürüdüğümüz bu uzun yolda, her adımıyla gücümüze güç katan siz değerli kız kardeşlerimi dayanışma ve sevgiyle kucaklıyorum.

Çok karanlık günlerden geçiyoruz Bu karanlığı yaratan iktidar faturayı biz kadınlara kesmek istiyor. Sadece 2024 yılının ilk dört ayında öldürülen kız kardeşlerimin sayısı 147, her gün üç kardeşimizi de kaybetmeye devam ediyoruz. Buna çözüm bulması gereken AKP iktidarı Bakanları ise ‘’Kadına şiddet kadın cinayetleri azaldı’’ diye gerçeği saklamaya çalışıyor. Bununla da yetinmeyip kazandığımız haklarımızı bizden almaya kalkıyorlar.

İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çekildikleri yetmediği gibi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanununu budamak istiyorlar.

Geleceğimizin aydınlık yüzleri olan kızlarımızı eğitimden uzaklaştırmaya, biz kadınları ise iş hayatından dışlamaya çalışıyorlar. Bakım emeğinin ve ev işi yükünün tamamı bizim omuzlarımızda, evladının beslenme çantasını dolduramıyor olmanın vicdani sorumluluğu bizim sırtımızda.

Biz her şeyi kaldıracak güçteyiz biliyoruz. Ama gücümüz sırtımıza yüklenenleri kaldırmak için değil, bizlere yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu yenmek için kullanacağız. Kadın, kadının yurdudur şiarımızla, hep yan yana duracağız.

Hayatın her alanında, istihdamın her yerinde, sporda sanatta, siyasette var olacağız.

‘’O saatte orada ne işin varmış’’ diyenlere inat hep yollarda sokaklarda olacağız.

Bizi hapsetmek istedikleri karanlığı yeneceğiz. Ant olsun sevgili yoldaşlarım; yeneceğiz! Çünkü bizler ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Yerlerde sürüklenmeye değil omuzlarda yükselmeye layığız’’

Bu duygu ve düşüncelerimle hepinize selam eder şimdiden yeni seçilecek ilçe başkanımıza ve yönetimine Başarılar dilerim dedi.

Konuşmaları ardından seçimlere geçildi, kurulan 5 sandıkta oyların 331’ini alan Arzu Özen Uzunoğlu CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanlığına seçildi. Birlikte yarıştığı diğer adaylar Zübeyde Şahin 313 oy alırken, Adile sal ise 74 oy aldı.

Buna göre yeni yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu.

Aynur Mertoğlu, Serap Tursun, Nursel Benli, Gülsen Kurufik, Halime Dağlı, Nursel Özöz, Günay Yurdakul, Serpil Topbaş, Sinem Demirtaş, Yasemin Topal’dan oluştu.

Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Yeni İlçe Başkanı Arzu Özen Uzunoğlu, dayanışma içinde güzel, demokratik bir kongre gerçekleştirdiklerini emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Uzunoğlu konuşmasının devamında bu kongrenin kazananı CHP’mizdir dolayısıyla yarından itibaren tüm kadınlarımız ve erkek yoldaşlarımızla birlikte AKP iktidarının karanlık zihniyetini alaşağı etmek için var gücümüzle birlikte mücadele edeceğiz yolumuz açık olsun dedi.

Konuşmanın ardından toplu resim çekiminin ardından kongre sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir