CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’ndan Açıklama

Example HTML page
Mart 2020 meclisinin 2’inci oturumunda meydana gelen ve CHP grubunun meclisi terk etmesiyle sonuçlanan olayların sonunda CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı ve CHP Meclis Grubu ortak bir açıklamada bulundular. CHP tarafından sosyal medyada yayınlanan açıklama şöyle:
“Ülkemizin zor ve sıkıntılar yaşadığı şu dönemde tüm vatandaşlarımızın sağduyulu ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek toplumun birlik ve bütünlüğüne zeval vermeyecek söylem ve davranışlar içerisinde hareket etme zorunluluğu vardır. Çünkü fevri çıkış, davranış ve konuşmalar zaten çok gergin olan toplumumuzu kavga ve kaos ortamına sürükler.
Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ve ağır hakaretler içeren konuşmasına, gereken üslup ile cevap veren CHP Grup Başkan Vekilimiz Sn. Engin Özkoç’un konuşması üzerine TBMM’de yumruklu kavgalı bir oturum gerçekleşmiştir.
Bu sebeple Eyüpsultan Belediye Başkanı Sn. Deniz Köken ile CHP Grup Başkanvekili Sn. Zülfü Çakar’ın yapmış oldukları telefon görüşmesinin akabinde, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sn. Ömer Faruk Kalaycı, Ak Parti İBB Meclis Üyesi  Sn. Seçkin Turan, MHP Grup Başkanvekili Sn. Bayram Demir, CHP Grup Sözcüsü Sn. Mustafa Tüysüz, Meclis Üyelerimiz Sn. Zafer Döner ve Sn. Ramazan Güven bir toplantı düzenleyerek bu gerginliğin Eyüpsultan Belediye Meclisine yansımaması ve sağduyulu yaklaşım için siyaseten eleştirilerin hakaret, küfür ve kişileri rendice edici sözler içermemesi yönünde fikir birliğine varılmıştır. Ve Grup Başkanvekilimiz Zülfü Çakar’ın mecliste yaptığı konuşmasında hiçbir hakaret ve aşağılayıcı kelime kullanmamasına rağmen; Ak Parti Meclis Başkanı Sn. Mehmet Er’in ön yargılı ve kurgulanmış bir şekilde son derece kışkırtıcı davranışlarının meclisi germesi yüzünden istenmeyen polemikler yaşanmıştır.
Biz CHP Grubu olarak sağduyumuzu elimizden geldiği kadar kaybetmemeye çalıştık ancak mikrofonlarımızın kapatılması sebebi ile demokrasinin sesini kısan, bizi susturmaya çalışan, sözlü şiddet uygulayan Ak Parti Meclis Üyesi Abuzer Karaman’ın hakaret içeren sözler sarf etmesine rağmen hiç uyarıda bulunmayan Meclis Başkanı Mehmet Er, CHP Meclis Üyemiz Sn. Sema Balcı’nın mikrofonunu kapatıp konuşmasına engel olmuş, Meclis Üyemizin tekrardan söz istediğini ifade ederek meclise seslenmesi üzerine de kendisini meclisten atmakla ve güvenlik görevlisini çağırmakla tehdit etmiştir. Bunun üzerine tarafsız olmayan divan başkanına verilecek en doğru cevabın meclis salonunu terk etmek olduğunu düşünerek bu eylemi gerçekleştirdik.
Gönül isterdi ki sağduyulu yaklaşım ile birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar meclis gruplarının devam eden  uyumlu ve seviyeli çalışma ortamları bozulmasın. Biz CHP Meclis Grubu olarak toplumda ayrıştırıcı ve ötekileştirici hakaret içeren bir dilden uzak durarak daha bütünleştirici birleştirici toplumsal barış ve kardeşliği pekiştirecek, Eyüpsultan’da huzur ortamı sağlayacak bir söylem ve davranış içinde olacağız.
Mecliste yaşanan bu üzücü olayda bizimle birlikte ortak tavır sergileyen İYİ PARTİ Eyüpsultan Grup Başkanvekili Sn. Nail Balkan’ a da teşekkür ederiz dedi.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir