CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan Cumhuriyetimizin 100. Yılı mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanı Vekili Zülfü Çakar Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Meclis grubu adına kutlama mesajı yayımladı.

Zülfü Çakar Yayımladığı mesajında :“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz, 100 yaşına girdi. İkinci yüzyılın arifesindeyiz. Bu kutlu günü yaşamaktan, üstelik O’nun iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanı Vekili olarak, bu günü görmekten dolayı tarifsiz bir mutluluk içinde olduğumu ifade etmek isterim.

Dolayısıyla Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarım.

Değerli halkımız; Cumhuriyet ne demektir, en güzel tanımını Cumhuriyet’i kuran Büyük Atatürk yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der.

Çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp, birlikte yükselmenin yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, yani adalettir. Cumhuriyet, ilimdir, fendir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet demokrasiye giden yolun ilk ve en önemli adımıdır. Cumhuriyet bir gecede kurulmuş, bulunmuş bir fikir değil, ilmek ilmek, bedel ödenerek ulaşılmış bir hedeftir. Aynı zamanda Cumhuriyet, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir gençlik düşüdür.” İfadesinde bulundu.

Çakar Mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“25 YAŞINDAKİ MUSTAFA KEMAL, NİHAİ AMACINI, ‘MİLLETİ HÂKİM KILMAK’ OLARAK ANLATIR”

“Dikkat ediniz, ‘Gençlik düşü’ diyorum. Bizler hep, Büyük Atatürk’ün, 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ sözünü çok iyi biliriz ve hatırlarız. Bu söz doğrudur ve gereği de yapılmıştır. Ancak bu sözün arkasında yıllar süren bir mücadele, yıllar süren bir emek, yıllar süren bir fikriyat vardır. Atatürk’ün Cumhuriyet hedefi 1906 yılında, Şam’daki görevinden gizlice geldiği Selanik’te, arkadaşlarıyla yaptığı toplantıyla başlar. Bu gece buluşmasının ayrıntılarını Hüsrev Sami Kızıldoğan, ‘Vatan ve Hürriyet: İttihat ve Terakki’ adlı yazısında kaleme alır. Buluşmada Atatürk, Şam’daki görevi sırasında kurduğu ‘Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’nden söz eder. Ve nihai amacını ise ‘Milleti hâkim kılmak’ diye anlatır.

Bakınız; 1906 yılında, 25 yaşındaki Mustafa Kemal, nihai amacını, ‘Milleti hâkim kılmak’ olarak anlatır. O gece, Atatürk sözlerini tamamladıktan sonra Hüsrev Sami Bey’e döner, tabancasını masanın üstüne koymasını ister. Hüsrev Sami Bey o anı şöyle anlatır: ‘Taşıdığım Browning tabancamı masanın üzerine koydum. Hepimiz ellerimizi bu tabancanın üzerine koyarak, ölünceye kadar bu kutsal dava uğruna çalışacağımıza ant içtik…’ Böylece Mustafa Kemal ve arkadaşları, millet egemenliğine duydukları inancı bir yeminle kalıcılaştırıyorlar. Ki unutmayınız; bu yemin daha sonra, ‘Hâkimiyet bilâkaydüşart milletindir’ ilkesiyle vücut buluyor.”

“SARSILMAZ İNANCIN VE KARARLI BİR MÜCADELENİN HİKÂYESİ”

“Bu hayat akışı, 25 yaşında vatan ve millet sevdalısı bir genç subayın hem ülkesine, hem halkına, hem de milletin egemenliğine duyduğu sarsılmaz inancın ve kararlı bir mücadelenin hikâyesidir. Her şeyi milleti için, milletle beraber gerçekleştiren bir liderin ülkesine bırakabileceği en güzel armağan, bağımsız bir Cumhuriyet’tir.

Bizler, Büyük Önder Atatürk ve yol arkadaşlarının çizdiği istikamette, 100 yıl sonra, yeni bir görev ve hedefle bir aradayız. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise, güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal ‘Demokrasinin tam ve en belirgin hükûmet şekli Cumhuriyettir’ der. Demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız ve çaba harcayacağız.”

“YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN DEMOKRASİ”

“Değerli halkımız sizler de biliyorsunuz; gerçek bir demokrasiyi inşa etmek için yol çetin, zorlu, meşakkatli olabilir. Ancak onlar Cumhuriyet’i kurarken asla yılmadılar. Onların izinden giden bizler de aynı amaç doğrultusunda çalışacağız ve asla yılmayacağız.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutladığımız bu önemli tarihte CUMHURİYETİMİZİ ve CHP’sini bizlere emanet eden ”Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü” ve Mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygıyla minnetle ve sevgiyle anıyorum. Vatanı uğruna hayatını ortaya koyan Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diler, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Ulusumuza Kutlu Olsun’’.

‘’Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın demokrasi.”

”CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUBU”

Zülfü Çakar, Ali Haydar İşkar, Gülsüm Polat, Ünsal Aykutoğlu, Sema Balcı, Binali Özgül, Nilgün Esentepe, Veli Güngör, Filiz Gökçe, Zafer Döner, Emine Çelik, Ramazan Güven, Mustafa Tüysüz

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir