CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKANLIĞI’NDAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar; CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup’u adına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı yayınladı

Ali haydar işkar yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Dünyamız da, yaşadığımız coğrafyamızda, yaşanan Emperyalist paylaşım savaşlarından en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu biliyoruz.

Dünyamız her ne kadar çağdaşlaşma yolunda ileri düzeylere ulaşmış olsa da emperyalizmin kar hırsı mazlum milletlerin kaynaklarını sömürmek için tezgahladığı savaşlar ile bir türlü gözyaşları dinmiyor.

Çocuğunu kaybettiği için ağlayan kadın, eşini kaybettiği için ağlayan kadın ama her ne hikmetse yönetimde söz ve karar sahibi değil.

Emperyalizmin dikta erkek egemen anlayışı ile günümüz toplumunda en çok ezilen kadınlarımız.

İnanıyorum ki dünyayı kadınların mücadelesi kurtaracak. Eşit temsile inanmış kadının ve erkeğin birlikte omuz omuza mücadelesi kurtaracak.

Savaşı çıkaranların kurdukları sözde barış masalarında görüyoruz ki kadının adı bile yok.

Ülkemizde ise tek adam rejiminin yarattığı olumsuzluklar. Etkin uygulanmayan 6284 Kadın Koruma kanunu ve anlamsız bir şekilde kaldırılarak fesih edilen ‘’İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’’ kadınlarımız üzerindeki baskıları şiddeti ve taciz olaylarını akabinde kadın cinayetlerini artıran önemli bir etken olmuştur. Çok sağlıklı bir veri olmasa da elde edilen verilere baktığımızda 2018-2019 yıllarına gelindiğinde 3185, 2020 yılında 300, 2021 yılında 345, 2022’nin Ocak ayında 26, Şubat ayında 23 kadınımızın katledildiği gerçeği ortadadır.

Kadının olmadığı bir yerde barıştan söz etmek mümkün değildir.

Ancak eşitlikçi bir anlayışla yönetilen bir dünyada huzurdan mutlu bir yaşamdan bahsedebiliriz.

”Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın mücadelelerini selamlıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, birlikte özgürce yaşayacağımız barış içinde bir dünya diliyorum dedi”

”CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS GRUBU”

Ali Haydar İşkar, Veli Güngör, Gülsüm Polat, Zülfü Çakar, Mustafa Tüysüz, Sema Balcı, Ünsal Aykutoğlu, Filiz Gökçe,  Zafer Döner, Emine Çelik, Binali Özgül, Nilgün Esentepe, Ramazan Güven 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir