CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grubu adına; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99 yılı dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

Zülfü Çakar yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yaşı kutlu olsun.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır. Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma” mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir.

Ulu Önder’in, “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz” uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Oysa ülke ekonomimizin bugün içinde bulunduğu tablo, Atatürk’ün uyarısının aksine üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenilmesinin sonucudur. Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir.

Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve Cumhuriyeti kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir.

Bu bağlamda unutulmamalıdır.

2019’da yerelde değişim başarı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde ‘’Millet İttifakı’’ olarak, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir.

2019 göreve gelişimizin akabinde 16 Milyonun Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanımızın öncülüğünde oluşan liyakatli kadrolarla halka hizmette çığır açtığımız gibi, ilk seçimde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde altılı masanın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayımızla birlikte mutlaka zafere ulaşacağız. Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandıracağız. Tüm kalbi duygularımızla buna inanıyor, bu ucube Cumhurbaşkanlığı sisteminden Türkiye’mizi kurtarmak ve parlamenter sisteme dönmek için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Türkiye, Cumhuriyete ve Demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

Bu duygu ve inançla 99. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet! Dedi

‘’CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS GRUBU’’

Zülfü Çakar, Ali Haydar İşkar, Gülsüm Polat, Ünsal Aykutoğlu, Sema Balcı, Mustafa Tüysüz, Nilgün Esentepe, Binali Özgül, Filiz Gökçe. Ramazan Güven, Emine Çelik, Veli Güngör, Zafer Döner

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir