CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 10 Kasım mesajı

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Gurp Başkan vekili Zülfü Çakar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurubu adına mesaj yayımladı.

Zülfü Çakar; Cumhuriyet’in ve bağımsızlığın mimarı, yol gösterici, ebedi Başkomutan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde, saygı, minnet ve özlemle anıyorum dedi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar mesajının devamında, şu ifadelere yer verdi;

“Bir büyük lideri, bir bilgeyi, bir siyasi ve askeri dehayı, bir devrimciyi, çok büyük bir vatan ve millet sevdalısını anıyoruz bugün…

En büyük hayali, Cumhuriyet’i ilan ederek millet egemenliğini inşa etmek olan, tüm hayatını ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine dayandıran Büyük Atatürk, kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ile tüm mazlum milletlerin de umudu olmuştur.

Bugün bizler, Cumhuriyet’in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür evlatları olarak verdiğimiz tüm mücadelelerde ondan ilham alıyoruz. Tek bir düşümüz var. Ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlıkla perçinleyerek ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyet’i, demokrasi ile taçlandırmak.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, dostlarımızla birlikte yürüdüğümüz bu yolun sonunda, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, liyakat esasına dayalı bir devlet kadrosunun inşa edileceğine, bağımsız yargı ve eksiksiz millet egemenliğine kavuşacağımıza olan inancımız tamdır.”

Bu vesile ile ebediyete intikalinin 84’üncü yılında, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatan için şehit düşmüş tüm kahramanları rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum dedi.

‘’CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GURUBU’’

Zülfü Çakar, Ali Haydar İşkar, Gülsüm Polat, Ünsal Aykutoğlu, Sema Balcı, Mustafa Tüysüz, Nilgün Esentepe, Binali Özgül, Emine Çelik, Zafer Döner, Filiz Gökçe, Veli Güngör, Ramazan Güven

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir