CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan’dan Annelere ve çocuklara müjde; Kreşler yakın zamanda hizmete girecek

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi üyesi ve Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan’dan Annelere ve çocuklara müjde geldi. Kreşler yakın zamanda hizmete girecek…

Eyüpsultan Belediye meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Eylül ayı 1 bileşimi Meclis Başkanvekili Av. Özgür Nemutlu Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda geçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Eylül ayı 1’inci bileşiminde Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan gündeme dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer Divan, değerli Meclis üyeleri, kıymetli basın emekçileri ve sevgili Eyüpsultanlılar,

Bir aylık bir aradan sonra tekrar bir aradayız. Meclis gündemimizin önemli maddelerine geçmeden önce birkaç konuya değinmek istiyorum.

‘’VEFAT VE TAZİYE’’

Öncelikle, vefat eden Zabıta Memurumuz Metin Güneş’e Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Grubumuz adına ebediyete intikal etmiş bütün belediye çalışanlarımız ve yakınlarına rahmet diliyorum.

‘’SPORTİF ALANDA DA KURUCU İRADEYİ ÖRNEK ALMAK LAZIM’’

Meclisimizin tatilde olduğu Ağustos ayı boyunca ülkece yaşadığımız ortak sevinç ve üzüntüler vardı. Öncelikle Paris Olimpiyatlarına katılan, ülkemiz adına ter döken bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Madalya kazanarak bizi gururlandıran sporcularımızı yürekten kutluyorum. Ancak, ortaya çıkan sonucun ülkemizin sportif geleceği için umut verici olmadığını görmek gerekiyor. 22 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir iktidarın, bu sonuçlar karşısında herhangi bir eleştiriyi kabul etmemesi de ayrıca bir sorundur. Olimpiyatlarda son derece başarılı olduğumuz alanlarda bile altın madalya almayı bırakın, madalya alamayan kafilemiz, 5 bronz ve 3 gümüş madalya alarak ülke başarı sıralamasında 64. olabildi. Bu, bizim gibi tarihi sportif başarılarla dolu bir ülke için kabul edilemez bir durumdur; ülkeyi yönetenlerin bu gerçeği görmesi ve ona göre bir yol izlemesi gerekmektedir.

Yerel yöneticiler olarak bizler, adam ve kulüp kayırmadan ilçemizde yapılan her türlü spor faaliyetine destek verecek, gelecekte bayrağımızı göndere çekecek sporcular yetiştirmek adına yatırımlar yapacağız. Ancak unutulmamalıdır ki, Eyüpsultan Belediyesi’nin önceliği ortak menfaat ve faydadır; bireysel veya küçük bir zümre için kamusal kaynakların kullanılması söz konusu olmayacaktır.

Bu arada ilginç bir anekdot paylaşmak isterim: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk katıldığı olimpiyat oyunları da yine Paris’te, 1924 yılında gerçekleşmiştir. Dönemin en güçlü uluslarına karşı savaşan, 26 Ağustos sabahı Yunan ordularına karşı taarruzu başlatan ve 30 Ağustos sabahı ülkenin her bir köşesinde ve dünyanın dört bir yanında duyulacak büyük bir zaferi kazanan, Kurtuluş Savaşı’nda binbir türlü zorluk yaşayan genç Türkiye Cumhuriyeti, bu çetin mücadele biter bitmez olimpiyatlara bir kafile göndermiştir.

İşte Cumhuriyeti kuran irade budur, değerli arkadaşlar.

‘’30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’’

Bugün dahi birçok ulusa ilham olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, tüm yurtta geniş katılımlı etkinliklerle kutladık. Eyüpsultan Belediyesi olarak, iki farklı noktada yürüyüş korteji ve konser düzenledik. Zafer Bayramı’nı, ruhuna yakışır şekilde hep beraber kutladık. Bu muhteşem zaferi bize yaşatan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyor, sonsuz minnet duyuyoruz.

‘’1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’’

Bildiğiniz gibi, dün 1 Eylül Dünya Barış Günü’ydü. Önderimizin söylediği gibi, millet hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir. Bizim bu konudaki şiarımız bellidir: Yurtta barış, dünyada barış. Bütün dileğimiz savaşsız ve sömürüsüz bir dünyadır.

‘’KADINLAR VE ÇOCUKLARA MÜJDE’’

Konuşmama belediye çalışmalarımızdan bazılarını anlatarak devam etmek istiyorum. Sosyal belediyecilik için zaruri olan ve kadınlarımızı sosyal hayata kazandıran kreş yapımına hız verdik. Eyüpsultan’ın birçok mahallesine yapacağımız kreşlerin ilk çalışmaları başladı. Çırçır, Akşemsettin, Esentepe, Kemerburgaz mahallelerimizde dönüşüm ve yapım çalışmaları başladı. En kısa sürede vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacağız.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir