CHP Belediye Başkanları Toplantısı sona erdi! İmamoğlu: Zoom toplantısı etik dışı değildi

Example HTML page

Sızdırılan Zoom toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk kez bir araya geldiği CHP Belediye Başkanları Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda partinin yerel seçimler için yol haritasını belirlediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı bugün Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek toplantıya gelmedi.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu. 

“İTTİFAK KURULMAYACAKMIŞ GİBİ HAZIRLIK YAPIN”

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili, partinin tek başına yol izleme kararı aldığını belirterek, belediye başkanlarından çalışmalarını ittifak kurulmayacakmış gibi yapmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.

EKONOMİK VE SOSYAL PROJELERİ ÖN PLANA ÇIKARILACAK

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi. Kılıçdaroğlu ayrıca belediyelerin bakanlıklara takılan proje ve kredi taleplerine de değindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4 milyar TL’lik kredi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurmuş, ancak bu başvuru Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu tür çözülemeyen kredi talepleri ve proje başvuruları için de belediyelerin ortak bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirirken, genel merkez koordinasyonunda ilerlemenin önemine dikkat çektiği ifade edildi. 

İMAMOĞLU: ZOOM TOPLANTISI ETİK DIŞI DEĞİLDİ

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre CHP’den bazı önemli isimlerle, kendi yönetiminde yapılan online zoom toplantısıyla gündeme gelen İmamoğlu’nun, söz konusu toplantıyla ilgili de konuştuğu öğrenildi.

Konuşmasında, toplantı gündemini kendisinin açtığı öğrenilen İmamoğlu’nun, “etik dışı” yorumlarına katılmayarak, “Bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez” dediği belirtildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir