Çavuşoğlu: ABD’de FETÖ tutuklamaları başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ ile ilgili 15 eyalette FBI’ın başlattığı ciddi bir soruşturma var. FBI bize, bugüne kadar elde ettikleri bulgularla ‘Amerika’daki karanlık yüzünü görmeye başladık. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı’ dediler,” dedi.

Çavuşoğlu, “Yine Arjantin’de Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi. Trump da bu kişinin, terörist başının iadesiyle ilgili ‘bir çalışma yapıyoruz’ dedi. Biz çıkıp bunu sevinçle karşılayıp ortada falan oynamadık. Çünkü geçmişte de buna benzer sözler var, tecrübemiz var. Ama yine bana sorulduğu zaman bu konuyla ilgili ben bilgi vermek amacıyla bu görüşmede ne oldu, aktardım. Diğer taraftan FETÖ ile ilgili bir gerçek var ki FBI’ın başlattığı bir soruşturma var yaklaşık 15 eyalette. Çok ciddi bir soruşturma. FBI, bize bugüne kadar elde ettiği bulgularla ‘Amerika’daki karanlık yüzünü görmeye başladık’ dediler. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı. Biz böyle gelişmeler olduğu zaman kamuoyuna bilgi veriyoruz. Biz burada Trump bu sözü söyledi diye ‘bundan çok mutluyuz’ gibi bir açıklama yapmadık. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, basında çıkan “Seçimi kazanırsa Esad ile çalışabiliriz” haberleri için ise “Esad ile çalışacağız ya da Esad’ı tasvip ediyoruz anlamında bir şey söylemedim” dedi. Çavuşoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Biz hiçbir zaman, ‘Esad’ın yaptıklarını tasvip ettik’ demedik, demeyeceğiz de. Bize sorulan soru; ‘adil bir seçimi Esad kazanırsa onunla çalışır mısınız?’ ‘Böyle bir seçim olduğu sürece herkes durumu gözden geçirir’ dedim. ‘Esad ile çalışacağız’ ya da ‘Esad’ı tasvip ediyoruz’ anlamında söylemedim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir