Canan kaftancıoğlu CHP İstanbul il Başkanlığına olması gerekenleri oldurmak için talibim dedi…

Example HTML page

CHP 36 olağan kongre süreci ilçe Başkanlığı seçimlerinin tamamlanması ile ilerlerken 13 Ocak 2018 de yapılacak olan İstanbul il kongre süreci tüm hızıyla ilerliyor.
İlçeler de olduğu gibi CHP İstanbul il Başkanlığında da bir çok ismin adı geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 39 ilçe Başkanını genel merkeze çağırması ile gelişmeler farklılık gösterdi.CHP İstanbul il başkanlığı kongre sürecinde 39 İlçe Başnı arasın da yapılan eğilim sonucu üç adayla kongre sürecine gidilmesi kararlaştırıldı.İsimleri öne çıkan Cemal Canpolat,Canan Kftancıoğlu ve Gökan Zeybek kongre sürecin de demokratik yarışta yarışmaları beklenirken Gökan Zeybek’in İstanbula Kadın eli değmeli diyerek Canan Kaftancıoğlu ile güç birliğine gitmesi ile CHP İstanbul İl örgütün de heyecan üst noktalara çıkmış oldu.
10 Ocak 2018 çarşamba günü CHP İstanbul İl başkanlığın da kamuoyuna adaylık sürecini değerlendiren ve açıklayan Canan Kaftancıoğlu Olması gerekenleri oldurmak için oldukça zor ama bir o kadar da onurlu bir görev olan CHP İstanbul İl Başkanlığına inanarak mücadele eden örgütümün iknası ile göreve talibim dedi.

Canan Kaftancıoğlu sözlerine ;

Sevgili Milletvekillerim,Belediye Başkanlarım,Meclis üyelerim, örgütümüzün emekçileri, memleketin her kesiminden desteklerini esirgemeyen desteği ile güç katan arkadaşlarım,KHK ile ihraç edilen dostlar,aramızda bulunan kadın hareketinin öncüleri,hakikatı söyledikleri için silivri zindanların da esir alınan dostlarım,buraya gelerek onurlandıran eşleri,OHAL de işimi geri istiyorum diyerek direnci ile bizlerin dirençgenliğini artıran sokakta direnen yoldaşlar,güçlü idasına rağmen CHP İstanbula bir kadın aday yaraşır diyerek kadın desteğini sunan erkek egemen topluma rağmen kadın mücadelesine destek sunan sevgili Gökan Zeybek’e vermiş olduğu destek ve güç birliği için teşekkür ederim dedi.

Canan Kaftancıoğlu sözlerinin devamın da;

Basın emekçisi dostlarım;
Başlangıçta şiddetle karşı çıkmalarına rağmen mesele memleket meselesi ise biz fedakarlık yapmaya hazırız diyen sevgili eşim ve canım kızıma teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz iyi ki geldiniz dedi.
Salon da sologan atan gençlere bir uyarı da bulunan Canan Kaftancıoğlu sevgili gençler bu küçük salon da değil sokkata sologanlarımızı haykıracağız kendinizi sokaklara hazırlayın dedi.
Bu gün 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü çalışan gazetecilerimizin gününü özgürce kutlayacağımız günlere diyerek tüm gazeteci dostlarımızı analım, Hasan Fehmiden Hırant Dinge tüm katledilen gazeteci dostlarımızı da bu vesile ile saygı ile anıyorum dedi.

Dostlar İçinden geçtiğimiz süreci uzun uzadıya anlatmayacağım hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz.
Bu gün bu havasız salon da durum tespiti yapmak için değil birlikte neler yapacağımızı konuşacağız.
Bir tek kelime ile söyleyecek olur isek Ahmet Şık’ın dediği gibi hakikatleri söyleyenlerin susturulduğu bir dönemden geçiyoruz. İşte bu gün bu durumu direngenliğimizle ve inancımızla,mücadelemizle nasıl aşacağımızı konuşacağız.

Biliyorum zor ama bir o kadar da onurlu bir göreve talibim,talibim çünkü gerekçelerim var.
Bu gerekçeler sevgili ülkemle ilğili,sevgili kentim İstanbulla ilgili ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşları ile kurduğu Cumhuriyet ile ilgili, Çocuklarımızın geleceği ile ilgili ve tek adam rejminden ülkeyi kurtarmak ile ilgili.

Bu onurlu mücadele de;

İstanbul’un başka hiç bir ile benzemeyen önemi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Nüfusun beşte birinin yaşadığı,kültür ve sosyal gelişmelerin çıkış noktası olan bu kadim kent hem kimliğine layık bir yönetime kavuşmalı hem de Türkiye’nin demokrasi ve cumhuriyetin mücadelesinin öncülüğünü yapmalı.
Tarihin bu önemli dönemecin de kaçınılmaz olan mücadele de en önemli görev partimize düşmektedir. Yani sizlere ve bizlere düşmektedir. Baskı rejiminden,kentin yağmalanmasından,taraflı kamu yönetiminden,adaletsizlikten bunalmış olan halkımız partimizden yani CHP’den beklemektedir.Bunu.
Hak, hukuk, adalet diyerek yürüyenlere umut olmuş Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğu ve CHP’den beklemektedir. Bunu.
Bizler u görevimizi yerine getirirken tüm üyelerimizi,Partililerimizi inançla ve en derin şekil de değerlendirmeli,görevlendirilmeli parti için de birliği sağlamalı katılım ve dayanışmadan güç almalıyız sevgili yol arkadaşlarım dedi.
Canan Kaftancıoğlu konuşmasının arasın da uyarı da bulunarak bu arada CHP toplantıların da konuşan konuşmacının konuşması dinlenir.Parti için de unuttuğumuz tahamülleri de yeniden canlandıracağız dedi.

Canan Kaftancıoğlu Konuşmasının devamın da;

Kendi içimiz de oluşturacağımız bu güç ile birlikte bizi bekleyen mücadele de Partimizin dışın da kilere,demokratik kitle örgütlerine,Sendikalara,Meslek örgütlerine kimi konular da farklı düşünen demokrasiye inanan,tek adam rejimine karşı olan tüm kesimlere elimizi uzatacağız,güç birliğine hazır olduğumuzu göstereceğiz dedi.
Kimlikler,inançlar,cinsiyetler daha bir çok şekil de yapılan ayrıştırıcı,kutuplaştırıcı siyasetin önüne geçmenin olmaz ise olmaz koşuludur bu.
Ancak bunları sadece söyleyerek değil bunları sonuna kadar inanarak ve gereğini yaparak başarabiliriz. Abiliğin hamiliğin değil kardeşliğin esas alındığı hepimizin gurur duyduğu farklılıklar ile ayrışmak yerine Cumhuriyet,demokrasi,insan hakları semsi yesin de birleşerek,kucaklaşarak başaracağız.

Sevgili Dostlar ;

Kısaca adaylık sürecinden bahsetmek istiyorum.
Mesele memleket ise koltuklar teferruattır.Koltuklar oturmak için değil olması gerekenleri oldurmak için bu onurlu göreve talip oldum.
Nasıl Başaracağız ?
Sevgili Cemal Canpolat Başkanımın adaylık açıklamasına katıldım biraz önce kendisi de lütfettiler şu an buradalar kendisine teşekkür ediyorum.
Biraz önce Cemal Canpolat Başkanım İstanbula dair,Türkiyeye dair mevcut durumdan nasıl kurtulacağımız ile ilgili önemli öneriler de bulundular. Sevgili Başkanımın söylediği her şeye katılıyorum.
Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ben bu söylemlerin sadece söylemde kalmayıp bu söylemleri hayata geçirmek için adayım dedi.

Dostlar sevgili Örgütüm ;

Saicilik,samimiyet lafla değil iş ile var olmak için adayım. Örgütümde de memleket yanarken küçük ama küçüçük hesaplar için de yerine alın terini,riyakati,,mücadeleyi öne çıkartmak için adayım.
Süslü Cümleler Kurmak Kolay;
Denersek bunu hepimiz başarabiliriz. Hep birlikte kurduğumuz cümlelerin alın teri ile emeğimiz ile yapmak için adayım. Kurulan cümleler aynı olabilir,ama mesele kurulan cümlelere ne kadar inandığımız ve onun ne kadar gereğini yaptığımız ile alakalı.
Gereğini yapmak için önce örgüt ve hep birlikte hemhal olmamız gerekli. Nasıl yapacağız bunu arkadaşlar.?
Dedi kodu ile değil işimizle var olduğumu da yapacağız. Oturduğumuz koltuklarda Çamurdan olsun ama benden olsun diye adam önermediğimiz de yapacağız.
Unuttuğumuz,unutturulan bir an önce hatırlamamız gereken partimizin tahamüllerini hatırladığımız da bunu yapacağız.
Lafta değil inanarak hiç kimsenin değil örgütün ve örgütlü mücadeleye inanarak bunu hep birlikte yapacağız.Bu süreci çıkarları bir kenara bırakarak mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır diye inandığımızı söyleyen söylediğimiz gibi yaşayan arkadaşlarımızla yapacağız.

”İşte ben de adaylık sürecin de bana güvenen örgütümün ikna etmesi ile çıktım bu yola.”

İzniniz ile salon da bulunan delege arkadaşlara birşey söylemek isterim bu günler de üzülerek ama değiştirmeye kararlı olarak,bir şey var sevgili delege arkadaşlarım sizler ne benim nede Cemal Canpolat Başkanımın o koltuğa gelmesi için araç değilsiniz, sizler her şeyden önce bu partinin emekçisi,yoldaşı ve çalışan ısınız. O nedenle bu gün kendilerini araç gibi isteyen ya da bunun böyle olmasına izin veren delege arkadaşlarımızın iradesini kendi hür iradesine teslim etmelerini istiyorum. Çünkü CHP’sine CHP delegesine yakışan budur. yine şunu söyleyeyim seçime gideceğiz elbette oyunuz önemli ama delege olmadığınızda da yine benim için kıymetli olacaksınız. Sizler her zaman geçmiş de olduğu gibi mücadelesini verdiğim yolda dava arkadaşlarım olacaksınız.

Sevgili arkadaşlarım ;

Son olarak son olarak şunu söylemek isterim hakikatten sözün bittiği yerde yaşıyoruz.
O yüzden sözü çok uzatmadan artık sokakta, inandığımız yer de,inandığımız işler de, kendimiz için değil memleket için mücadele verilen yerlerde olabilmek için o günlerin hazırlığını bu günden yapmak için İl konğresinin bittiği andan itibaren hepimiz için yeni bir dönem başlayacak.
Konuşmam da söylemiştim arkamız da duran sayısını bilmediğim her biri kıymetli olan bir kişi de olsa benim ilçe başkanlarım sayıyla ifa de edilecek başkanlarım değildir.
Canan Kaftancıoğlu senin söylediğine inanıyoruz diyen kaç kişi olsa dahi benim İstanbul da 39 ilçe başkanım var. Kongre bittiği andan itibaren ben 39 ilçenin başkanı olmaya kararlıyım.Kongre yarışın da ki farkların tümünü arkamız da bırakarak görevimizin bilincin de sorumluluğun da olarak hepimizin yapabileceği katkıyı bir araya getirerek yeni bir dönem için adayım.

İstanbulu kazanmak için adayım .

Tek adam yönetimini sonlandırmak için adayım.

2019 İstanbul Büyükşehiri partisine kazandıracak bu memlekete kazandıracak olan ekibin öncüsü olarak adayım.

İnanıyorum ki Biz kazanacağız.

Hepinize katıldığınız ve beni onurlandırdığınız için teşekkür ederim diyerek sözlerini bitirdi.
Ramazan Yiğit
Haber etkin

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir