Çağdaş Kadınlar Derneği Eyüp’de Kuruldu

Çağdaş Kadınlar Derneği Eyüp’de Kuruldu


Sakine Sayar ve arkadaşları Cumhuriyet Kadınlar Derneği Eyüp Şubesini kurarak 17 Mart 2018 günü açılışlarını yaparak faaliyetlerine başlamışlar idi. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Kadınlar Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman’ın yapmış olduğu açıklamanın kendilerini zor durumda bırakması sebebi ile çalışma arkadaşları ile yapmış oldukları değerlendirmenin arkasından Cumhuriyet Kadınları Derneği Eyüp şubesini fesih ettiler.

Bu gelişme,değerlendirmenin ardından Sakine Sayar ve birlikte yola çıktıkları arkadaşları ile birlikte mücadeleye devam etme kararı alarak Çağdaş Kadınlar Derneği’ni Kurdular.
Konu ile ilgili Sakine Sayar ve mücadele arkadaşları dernek merkezin de bir basın açıklaması yaparak aşagıdaki ifadelere yer verdi.

Sakine Sayar Konuşmasın da;

Sevgili dostlar,sevgili basın mensupları, bu gün burada hem üzüntülü bir haberi hemde yeni bir başlangıç havadisini sizinle paylaşmak istiyoruz. Hoş geldiniz.
Bildiğiniz gibi dört arkadaşım ve biz Eyüp ilçemizde yaşayan Cumhuriyet kadınları olarak bir yola çıktık.

Bu yol bizim için yeni bir yol değildir.

Biz, hepimiz hayatımız boyunca Türk kadınının bütün dünyadan önce haklarına kavuşmasını sağlayan Cumhuriyetimizin,yılmaz savunucusu oladuk.Biz her zaman Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolun da yürümeye and içtik.Hiç durmadan,her alanda,korkusuzca ”Yaşasın Cumhuriyet” diye haykırdık.Cumhuriyet kadını olmaktan gurur duyduk.

Biz çağdaş Cumhuriyet kadınları olarak ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde sesimizi duyurmak için örgütlenmenin öneminin farkındayız. Biz bu inancı,Kuvayi Milliye ruhundan, Kara Fatmalar’dan,Şerife Bacılardan,Halide Edipler’den alıyoruz.Cumhuriyetimize kast eden gerici yobazlar,Emperyalistler ve onların işbirlikçilerine karşı örgütlü mücadelenin gücüne inanıyoruz.
İşte bu anlayışla arkadaşlarımızla beraber Eyüp de cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak isteyen bütün çağdaş kadınlara bir çağrıda bulunduk. Gelin sizde bize katılın,birlikte daha güçlüyüz dedik.

Cumhuriyet Kadınlar Derneğini Eyüp şubesini kurduk.

Yüzlerce dosttun, yöre derneklerinin ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bütün siyasi partilerden
temsilci,Başkan ve sayın milletvekillerinin katılımı ile coşku ve inançla dernek şubemizi açtı.Bu şubenin her noktasın da dost yüreklerin imzası var.Kısa sürede yıllanmış derneklerin ulaşamadığı katılıma ulaştık,etkinliklerimizi yapmaya başladık.Burada katkılarından dolayı tek tek teşekkür ederiyorum.İyi ki varsınız dedi.

Öteden beri Cumhuriyet ve Kadınlarımız için yaptığımız çalışmalarımızı Cumhuriyet Kadınları Derneği çatısı altın da sürdürmeye karar vermemizin tek nedeni vardı.Dernek tüzüğün de yer alan bizim de paylaştığımız amaç:Cumhuriyet Kadınlar Derneği,ulusal kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın,özgürlük,demokrasi,aydınlanmanın korunması,savunulması, ülke ve halk yararına çalışılır.

Biz işte bu amaç doğrultusunda,hiçbir kişinin çıkarına,hiçbir siyasi partinin amaçlarına hizmet etmek için değil,Atatürk’ün eseri Türkiye Cumhuriyetine ve onun haklarına kavuşturduğu Cumhuriyet Kadınlarına sahip çıkmak için bu dernek çatısı altın da toplandık.

Ancak bütün iyi niyetli çabalarımıza karşın Genel Başkanın bir siyasi partiyi açıkça desteklemesi derneğimizin amaçları konusunda toplum da bizde kaygı uyandırmış, yapacağımız çalışmalara gölge düşürme olasılığı belirmiştir.
Bu yüzden yönetim kurulun da görev yapan arkadaşlarım ve ben Cumhuriyet Kadınları Derneği Eyüp Şubesini kapatmaya karar verdik.

Bu kötü haber aynı zamanda yeni bir başlangıcın müjdecisi.

Çünkü bu amaca gönül vermiş,Cumhuriyet değerlerine,demokrasiye inanan çağdaş kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğiz.

Çağdaş Kadınlar Derneğini arkadaşlarımızla birlikte kurduk kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Çünkü biz adı ne olursa olsun,ister Rumeli Müdafaa-i, ister Anadolu Müdafaa-i Hukuk,Kuvayi Milliye kadınlarının,ulu önder Atatürk’ün izinden giden çağdaş Türkiye kadınlarıyız.
Bu vesile ile Çalışmalarımızı başından bu yana takip edip bize desteğinizi esirgemediğiniz için siz basın mensplarına,bu mücadelemizde bizi yanlız bırakmayan canlara tekrar tekrar teşekkür ederim dedi.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!
Yaşasın Çağdaş Kadınlar!

Çağdaş Kadınlar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu

Başkan Sakine Sayar
Nihal Arabacı
Türkmen Erdoğan Celep
Birgül Yedibela
Çiseli Kütük
Nihal Cukadar
Sümer Gençdoğuş

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir