Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var!

Boğaziçi Üniversite öğrencilerinin, tutuklu arkadaşları için Kadıköy’de gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis müdahale etti, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektör ataması ve okullarına yönelik müdahalelere karşı bağlattığı eylemler sürüyor. Öğrencilerin bugün Kadıköy’de düzenlediği eyleme polis müdahale etti, gözaltı yaptı.

Boğaziçi öğrencileri dün yaptıkları eylem çağrısında, “Meşru olmayan kayyumlara, polis şiddetine, korku rejimlerine karşı omuz omuza durmak için, hukuksuz kararları kabul etmiyoruz demek için 1 Nisan’da Kadıköy’de; Anıl ve Şilan’ın özgürlüğü için 2 Nisan’da Kartal Adliyesi önünde buluşuyoruz” demişti.

Kadıköy Kaymakamlığı ise, koronavirüs salgınını gerekçe göstererek ilçedeki eylem ve etkinlikleri yasakladığını açıklamıştı. “Bazı grupların İskele Meydanı’nda eylem çağrılarının olduğunu” belirten İstanbul Kadıköy Kaymakamlığı, yaptığı açıklamada yasağı, “İlçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği” gerekçesine dayandırmıştı.

Kaymakamlığın ‘adrese teslim’ kararının ardından eylem öncesi İskele Meydanı ve Kadıköy’ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı.

Rexx Sineması önünde toplanan öğrencilere polis müdahale etti.

Öğrenciler, polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alınırken çevredeki yurttaşlar duruma tepki gösterdi.

istanbul-da-enflasyon-son-19-ayin-en-yuksek-seviyesinde-859648-1.
istanbul-da-enflasyon-son-19-ayin-en-yuksek-seviyesinde-859649-1.
istanbul-da-enflasyon-son-19-ayin-en-yuksek-seviyesinde-859650-1.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir