Boğaziçi direnişi: 23 öğrenci hakim karşısında

Example HTML page

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasına yönelik protesto eylemlerinde gözaltına alınan 2’si tutuklu 23 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Kartal Adliyesi’nde başladı. Duruşmayı takip etmek isteyen milletvekillerinin salona girmesine engel olunmaya çalışıldı. Salon girişinde arbede yaşandı.

Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Şilan Delipalta ve Anıl Akyüz’ün de aralarında bulunduğu 23 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın mahkeme salonuna girmesi “Başkanın talimatı var giremezsiniz” denilerek güvenlik tarafından engellenmeye çalışılıdı, salon girişinde arbede yaşandı.

İçeride duruşma devam ederken, adliye önünde yargılanan öğrencilerin yakınları, avukatlar, milletvekilleri ve öğrenciler basın açıklaması yaparak tutuklu öğrencilerin bırakılmasını istedi.

ÖĞRENCİLER SAVUNMA YAPTI

Arbede sonrası öğrencilerin savunmalarına geçildi.

Tutuklu Anıl Akyüz’ün avukatı Onur Güneş, “İddianameye bakıyoruz; iki aydır tutuklu olan Anıl’la ilgili tek bir cümle yok, sadece en başta adı geçiyor. Niye tutukladınız o zaman?” dedi. Anıl Akyüz ise “Üniversite öğrencileri tarafından sosyal medya üzerinden bir miting çağrısı yapıldı. Ben de mitinge katılmak istedim. Ortada herhangi bir yürüyüş yokken kolluk tarafından önümüz kesildi. İhtar olmadan polis bize saldırdı. Polis kafamı kaldırıma vurarak beni gözaltına aldı,” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Aslı Altınok da savunmasında “Mustafa Varank “yerli ve milli” elektronik kelepçeyi ürettiklerini ve 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kadına şiddet faillerine karşı kullanılacağını söylemişti. Ama 2021’in başından beri 100’den fazla elektronik kelepçe uygulaması oldu ve bunlar bize gösterdi ki dertleri şiddet faillerini değil muhalifleri

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir