Bingöl'de Meclis Üyesi'nden tepki istifası

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Bingöl Belediye Meclisi Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul, meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.Ertuğrul, Büyük Pasaj’daki ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinden değil sadece belediye meclisi üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.

“Bir toplantıda, ‘belediye başkan vekilliğine ve başkan yardımcılığına kadınları getirmeyi düşünmüyoruz’ şeklinde bir cümle sarf edildi. Kadınlar seçim zamanında ortaya koydukları emek ve başarıyla her tülü vazifeye layık olduklarını ispat etmişlerdir. Bunu, partiye gönül verip çalışan hiçbir kadının hak etmediği açıktır” diyen Ertuğrul, belediye başkan adayı gösterilen ve seçilen kadınların olduğu bir partinin anlayışında, Bingöl gibi bir şehirde bu şekilde negatif ve ayrımcı tutum takınılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ertuğrul, şunları kaydetti:

“O toplantıda toplumun kadın belediye başkan vekili veya yardımcısını hazmedemeyeceği söylendi. Daha sonra ise dinen ve örfen bunun uygun olmadığı en yetkili ağızdan dile getirildi. Seçim zamanında gece gündüz, toplumun din ve örf gibi kurallarını gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın, bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına mazeretler ileri sürmesi tam anlamıyla bir çelişkidir. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının böyle bir yaklaşıma tahammül edip, sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclisi üyeliğinden istifa ediyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir