Bilim Kurulu Toplantısı bitti Fahrettin Koca açıklama yapıyor.

Example HTML page

Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan kararlara ilişkin açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Toplam can kaybımız 425’i buldu dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Koca’nın açıklaması şöyle oldu:

Son derece sağlıklı görünenen bir kişi en az 30 kişiye bulaşmtırmıştır.

Eğer virüs taşıyan virüsü bulaştırdığı kişiler temas ettiği kişler izole edilmeseydi tablonun nasıl büyüyeceğini hayal edin. Dün açıkladığımız vaka sayısı 2456’ydı. Dün itibariyle 2456 kişide daha virüs tespit edilmişti.

Dün itibariyle toplam vaka sayımız 18 bin 135’ti. Bu kadar kişi gözlem ve tedavi altına alınmadan önce de virüs taşıyordu. Her birinin sosyal hayatı vardı.Şüpheli görünüp karantinaya alınmadan önce günlük işlerini sürdürüyorlardı. Kalabalık araçlara biniyorlardı. 18 bin 135 hastanın her birini virüs taşıyan kişinin yerine koyun.

Ortada bir gerçek var fakat bu umut kırıcı bir gerçek değil. Virüsün yayılım zincirini kıracak tedbir belli. Temas içinde olmayacağız. Kendimizi izole edeceğiz.

Büyüklerimizi uyarıyorum. Evden çıkmayın. Ailelerimizi uyarıyorum büyüklerimizi riskten koruyun. Gençlerimizi uyarıyorum virüsü taşıyıp taşımadığınızı bilemezsiniz.

Geldiğimiz noktada alınması gerekli yeni tedbirler var. Yayılımın hızını kesecek iki uygulama üzerinde duruyoruz. Genç nüfusun hareketliliği virüsle mücadelemizde en zayıf noktalarımızdan biri.

Bilim Kurulumuz hareketliliğin olduğu bölgelerde hareketliliği kısıtlayıcı tavsiye kararı aldı. Cumhurbaşkanımız bu konudaki takdirlerini kendileri açıklayacaktır. Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını durdurmaktır. Temas ve sosyal hareketlilik azalmazsa başarıya ulaşamayız. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır.

Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 daha pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 20 bin 921 oldu. Bugün kaybettiğimiz 69 kişiyle can kaybımız 425’i buldu.

Nüfusa göre en riskli illerimiz değerlendirildiğinde İstanbul, Ankara, Konya, Kocaeli, İzmir en riskli iller. 

Ayrıntılar geliyor…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir