Bilgi Üniversitesi Öğrencileri; ‘Sesimizi çıkardık rektörlük duymadı’

Example HTML page

Bilgi Üniversitesi’nin sınavlarda kamera ve mikrofon açma zorunluluğu getirmesine tepki gösteren öğrenciler, ‘’Rektörlük başvurumuzu dikkate almadı. Tüm emeklerimiz heba olabilir’’ dedi

BirGün Gazetesinden Yaren Çolak’ın haberine göre;

Bilgi Üniversitesi tarafından çevrimiçi gerçekleştirilecek sınavlara kısa bir süre kala kamera ve mikrofon açma zorunluluğu getirilmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Konuya ilişkin rektörlüğe başvurduklarını ancak yanıt alamadıklarını söyleyen Bilgi Üniversitesi öğrencileri Öykü Bayar ve Ramazan Yardımcı BirGün’e konuştu.

sesimizi-cikardik-rektorluk-duymadi-819634-1.

Daha önceki sınavlarında böyle bir zorunluluk olmadığını söyleyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Öykü Bayar, kamera ve mikrofon açma kararını hukuki bulmadığını belirtti. Göz takip sistemi içeren bir site kullanacakları ile ilgili duyumlar aldıklarını aktaran Bayar, ‘’Rektörlüğe mail attık ancak cevap alamadık” dedi.

Bu şekilde uygun sınav ortamının oluşturulamayacağının altını çizen Bayar, rektörlüğe gönderdikleri mailde etrafta oluşacak seslerin dikkatlerini dağıtacağını da ilettiklerini söyledi. Rektörlükten cevap alamayınca sosyal medyadan seslerini duyurmaya karar verdiklerini bildiren Bayar, şunları dile getirdi: ‘’Bilgi Üniversitesi KVKK ihlal ediyor, başlığıyla paylaşımlarda bulunduk ancak bu da yanıtsız kaldı. Hepimizin mikrofon ve kamerasının açık olması büyük bir kaosa neden olacak. Ayrıca sınavlara kitapla giriyoruz ve ben kanuna bakınca hocamın kopya çektiğimi düşünmesinden kaygılanıyorum. En ufak dikkat dağınıklığı nedeniyle tüm emeklerimiz heba olacak. Pek çok hocamız ve hukukçular da bize bu süreçte destek verdi.’’

sesimizi-cikardik-rektorluk-duymadi-819633-1.

SİSTEM ÇÖKEBİLİR

Bir diğer hukuk fakültesi öğrencisi Ramazan Yardımcı ise “Uygulama hakkında itirazda bulunduk. Birçok üniversitede de yapılmak istendi ama KVKK’nin 9. maddesi gereği geri çekildi. Onun dışında özel hayatın gizliliğine de ters. Birçok hoca da duruma karşı ama senato tarafından ısrar edilen bir karar” diye konuştu.

Uygulamanın yoğunluk nedeniyle çökmesinden de endişelendiklerini dile getiren Yardımcı, “Bazen derslerde 100 kişi üstünde katılım olunca uygulama çöküyor. Herkes kamera ve mikrofon açarsa sistem sınav esnasında da çökebilir” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir