Başkan Yılmaz Turan: CHP’mizin kuruluşunun 101 yılı ve İzmir’in işgalden kurtuluşunun 102 yılı kutlu olsun

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan: CHP’mizin kuruluşunun 101 yılı ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102 yılı kutlu olsun

Eyüpsultan Belediye Meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Eylül ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkan Vekili Av. Özgür Nemutlu başkanlığında Eyüpsultan Belediye Başkanlığı yerleşkesinde bulunan meclis salonunda yapıldı.

Komisyonlardan gelen gündem maddelerinin görüşülerek onaylandığı Eylül ayı 2 bileşiminde Gurubu adına söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan, ”CHP’nin kuruluşunun 101 yılı ve İzmir’n düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı” olması nedeniyle sahsı ve CHP Grubu adına bir konuma gerçekleştirdi.

Başkan Yılmaz Turan yapmış olduğu konuşmasında:

Sayın Başkan Değerli Meclis üyeleri, saygıdeğer misafirler bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok kıymetli Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri şahsım ve CHP meclis grubuuz adına hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlarım.

Mensubu ve temsilcisi onur duyduğum CHP’nin kuruluşunun 101 yılı ve İzmiri’n düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olması nedeniyle söz almış bulunmaktayım.

Yıl 1923 101 yıl önce ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi’ni o dönemki adıyla Halk Fıkrasının kuruluş dilekçesini Genel Başkan olarak iç işleri Bakanlığı’na sundu.

Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi köklerinden tarihsel hafızasından aldığı güç ile ‘’Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi’’ olmaya devam edecektir.

Çünkü köklerinde vatanın ve ulusun bağımsızlığı uğruna savaşan ‘’Kuvayi Milliye’’ vardır. Yedi düvele karşı var olma mücadelesi veren; Savaş meydanlarında milli birliğini korumak için çarpışan ‘’Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’’ vardır.

101 yıl önce Cumhuriyet Halk Parti (CHP) kadrolarının hedefi nasıl Türkiye’yi çağdaş medeni temeller üzerine yükseltmek olmuş ise; bu gün bizlerde aynı hedefi takip etmekteyiz.

Bu tarihi hedef doğrultusunda mücadele etmeye devam edecek; Cumhuriyet ne zaman zora düşse onu müdafaa etmek üzere en ön safı bizler dolduracağız.

Cumhuriyet değerimizi, anayasal haklarımızı ve Bağımsızlığımızı tehdit edenlerin suretleri, yöntemleri veya söylemleri değişmiş olsa da; onlara karşı en büyük mücadeleyi verenlerin yuvası 101 yıldır değişmemiştir.

O da Cumhuriyet Halk Partisi’dir!

Bu duygu ve düşüncelerimizle Cumhuriyet Halk Parti’mizin 101 yılını kutluyor; Kurucumuz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Bundan 102 yıl önce ise 9 Eylül tarihi İzmir’imizin kurtuluşuna şahitlik etmiştir.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu büyük taarruzun zaferle sonuçlandığının simgesi, tam bağımsızlık yolunun habercisi olmuştur.

Bu vesile ile 9 Eylül 1922’de İzmir’i Yunan işgalinden kurtaran Atatürk ve silah arkadaşlarına milli mücadeleye destek olan tüm kahramanlarımıza selam olsun.

Milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.  

Yaşasın Cumhuriyet,

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi,

İfadeleriyle Yılmaz Turan konuşmasını sonlandırdı.       

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir