BAŞKAN ÖZ “DOĞU KARADENİZLİLER GECESİ”NE KATILDI

Example HTML page

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başkanlığını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş’ın yaptığı Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği “26. Geleneksel Doğu Karadenizliler Gecesi”ne katıldı.

Yakacık Çamlık Restaurant’ta düzenlenen geceye Başkan Öz’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN’DAN FIKRA GİBİ ANI…

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘gönül desteğini hiçbir zaman esirgemeyen her zaman derneğimizde bizleri ziyaret eden, çayımızı içen değerli başkanımız’ söylemiyle sahneye davet edildi

Derneklerin kültürleri yaşatmada büyük bir rolü olduğunu söyleyen Kartal Belediyesi Op. Dr. Altınok Öz, “Bende Trabzonluları çok seviyorum. Bir gün Kıbrıs’ta kardeş belediyemizi ziyaretimiz sırasında marketin üstünde bir branda da yazı vardı. “Bize her yer Trabzon” diye… Bu dernekte de bir gün maç seyrediyoruz. Urfa’daki Fenerbahçe-Trabzon maçı. Dakika 83… Fenerbahçe 1 Trabzonspor 3… O sırada derneğe bir telefon geldi. “Uşağum bizim burada maç 3-1 sizin orada kaç kaç?” diye… En son bombayı ise İrlanda’da patlattınız. Sadri Şener bir Karadeniz fıkrası anlatıyor. Konsolosta İrlandalılara tercüme edecek. Aynen Sadri Şener’in anlattığı gibi Türkçe olarak tekrar anlatıyor. Fıkra gibi birşey. Sizleri nasıl sevmeyelim kardeşim. İnce esprilerinizi ve bize verdiğiniz ufukları seviyoruz. Sizler kendinizi daha iyi anlatabilir daha geniş kitleleri kucaklayabilirseniz daha güçlü, kendi ayakları üzerine daha sağlam basabilen bir dernek olursunuz. Bizler de her zaman çok önemsediğimiz derneklerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dernekler faaliyetler ve sosyal yardımlaşmanın yanında bölgelerin geleneksel kültür ve değerlerini de yaşatmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Bu çok önemli” diye konuştu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Dr. Turgut Mermertaş, “26 sene önce Maltepe, Pendik, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli yoktu. Anadolu yakasında Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Şile vardı. Bu dernek işte o zamanlar kuruldu ve bu bölgelerdeki hemşerilerimiz Kartal’a geliyorlardı. Niye bunu söylüyorum artık bütün ilçeler kendi derneklerini kuruyorlar. Sadece Kartal’da E-5’in üstünde bizim derneğimizden ayrılarak kurulan 5 dernek var. Bu derneklerin ayrılması bizim gücümüzü biraz azalttı ama kendi güçleri de zayıfladı. Çünkü onlar küçüldüler. Dileğim o’dur ki, bu dernekler yeniden birleşsin ve daha güçlü olalım” dedi.

Çok sayıda Karadeniz’linin bir araya geldiği ve hasret giderdiği gecede yöresel sanatçılar Emrah Yılmaz, Zeynep Birinci, Elifce ve Yücel Aktaş Karadeniz yöresine ait türküleri seslendirirken halk oyunları ekibi de horonlarla geceye renk kattı. Kartal belediye Başkanı Altınok Öz’ün dayanamayıp horon oynaması ve kolbastı oyunu misafirlerden tam not aldı. Karadenizli kültürünün yaşatıldığı gece geç vakitlere kadar devam etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir