Başkan Erhan Güzel eğitime destek kapsamında yeni projelerini açıkladı…

Example HTML page

Başkan Erhan Güzel, ilçede eğitim alanında gerçekleştirilen ve yakın zamanda hayata geçirilecek projeleri tanıtmak üzere düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Güzel, açıklamasında: Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocukların geleceğe daha güçlü adımlar atmasını desteklemek için başlatılan projelerin önemine değindi.

Başkan Güzel, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitim, Kültür ve Bilgi Aydınlığa Açılan En Geniş Penceredir” sözüne atıfta bulunarak, Çatalca’da eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirtti. İlçeyi eğitimde marka bir kent haline getirmek için Çatalca’nın eğitim paydaşlarıyla ortak akıl doğrultusunda çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Başkan Güzel açıklamasın devamında şu ifadelere yer verdi;

İBB Projeleri ile Öğrenciler Destekleniyor İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da eğitime sağladığı desteklerden bahseden Başkan Güzel, Çatalca’da “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında 939 öğrenciye burs verildiğini ve bu miktarın 7.500 TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Ayrıca, İstanbul genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere SEDEP kapsamında tablet desteği sağlanmaya devam ediliyor. “Sen Oku Diye” programı kapsamında Çatalca’da 1.649 öğrenciye destek sunuluyor.

”SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ”

Yeni Projelerle Geleceğe Yatırım Başkan Güzel, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı için hazırlanan projeleri de detaylandırdı. “Okula Hoşgeldin” projesi ile birinci sınıfa başlayan öğrencilere okul malzemeleri hediye edildiği, “Beslenme Saati” projesi ile dar gelirli ailelerin çocuklarına haftada iki gün ücretsiz beslenme desteği sağlanacağı, ve “Sürekli Eğitim Merkezi Projesi” ile üniversite sınavlarına hazırlık kurslarının ücretsiz olarak sunulacağı ifade edildi.

”ÇATALCAYA 5 YENİ KREŞ GELİYOR”

Bunlara ek olarak, “Çatalcalı Çocuklar Nutuk Okuyor” projesiyle, 5. ve 9. sınıf öğrencilerine Nutuk hediye edilerek, çocukların milli bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, “Gezici Kütüphane Projesi” ile kırsal mahallelerdeki öğrencilere kitaplar ulaştırılacak ve “Yuvamız Çatalca” ile 5 yeni kreş açmayı hedefliyoruz.

”EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ”

Eğitimde Fırsat Eşitliği ve Kaliteli Eğitim ile ilçedeki eğitimi daha ileri seviyelere taşımak için çalışmaların süreceğini belirterek, Eğitim camiasının tüm paydaşlarıyla el ele vererek, Çatalca’yı eğitimde marka bir şehir haline getirme hedeflerine doğru ilerlediklerini söyleyen Başkan Erhan Güzel, Çatalca’da sağlıklı yarınlar için eğitime olan tam desteklerinin devam edeceğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür ederim dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir