Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER)’i ziyaret etti

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen çalışmalarını muhtarlar ve STK ziyaretleri ile sürdürdü.

CHP Eyüpsulatan Belediye Başkanı Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen 17 Ocak 2024 çalışmaları kapsamında günün ilk mesaisinde CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı aday adayı arkadaşları Dursun Bulut, Talat Atay, Ali Haydar İşkar, Mustafa Tüysüz, Ali Turan, Turan Luş, Yeşim Tektaşlı, Veli Güngör, Dr. Aytekin Parmak ile kahvaltıda buluşarak seçim stratejisi hakkın da görüş alış verisinde bulundular. Ferzan Özer ise İstanbul dışında olduğu için toplantıya katılamadı her türlü desteğe hazır olduğunu belirti.

Başkan Dr. Özmen’in Muhtarlar ziyaretine CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, CHP EYüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zafer Döner, Önceki Dönem İlçe Başkanları Memet Sevim ve Haydar Parlak da katıldı

Günün ilerleyen saatlerinde çalışma programı kapsamında Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ulaş Fidan, Karadolap Mahalle Muhtarı Filiz Kayatu,

5 Levent Mahalle Muhtarı  Süleyman Alipaşaoğlu ile görüşerek Mahalle sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Akşam mesaisini ise Eyüpsultan’ın en önemli STK’larından  Eyüpsultan Müteahhitler Derneği (EMÜDER)’i ziyarete ayırdı.

Burada EMÜDER Başkanı İrfan Tutacak ve yönetim Kurulu üyeleri misafirleri CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı  Dr. Mithat Bülent Özmen’i kapıda karşılayarak büyük bir misafirperverlik örneği gösterdiler.

Başkan Dr. Özmen’in EMÜDER ziyaretine CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’ın yanı sıra CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi, Gurup sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, EMÜDER üyesi ve Meclis Üyesi Aday Adayları Mimar Metin Akıncı, İş ve Siyaset insanı Mürsel Yüksek, İş ve Siyaset İnsanı Ali Güder‘de katıldı

Görüşme EMÜDER Başkanı İrfan Tutacak’ın sektörün sorunlarını da içeren kısa bir hoş geldiniz konuşması ile başladı.

Başkan İrfan Tutacak yapmış olduğu konuşmasında artan maliyetler ve vatandaşın konut edinmede yaşadığı kredi sorunlarına değinerek talep olmasına rağmen kredi faizlerinin yüksek olması sebebiyle yapılan konut üretimini satamıyoruz. Dolayısıyla da konut üretimi finansında sorunlar yaşıyoruz. Bunun üzerine bir de maliyet günübirlik değişiminde teklif vermekte zorlanıyoruz. Harfiyat dökümünden tutunda beton fiyatlarına kadar ciddi sorunlar yaşıyoruz. Konu böyle olunca sorumluluğumuz gereği olası bir depremin gerçekleşeceğini düşündüğümüzde her vatandaş gibi bizim de uykularımız kaçıyor. Biz müteahhitler olarak kazanmak istiyoruz ama aynı zamanda işimizi de titizlikle sağlıklı yaşam alanları yaparak sağlıksız yaşam alanlarını dönüştürmek te istiyoruz dedi.

Başkan Özmen İse konuşmasına kendini kısaca tanıtarak başladı.

Aslen Ağrı doğumlu olduğunu söyleyen Özmen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’de Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Jean Monnet  Bursiyeri olarak Bürüksel’de uluslararası ilişkiler yüksek lisansı derecesi aldığını, doktorasını ise bankacılık ve finans üzerine yaptığını, dolayısıyla bu işin yöneticiliğin ilmini okuyarak geldiğini belirti.

Dr. Özmen sözlerini devamında şu ifadelere yer verdi;

1992 yılında T.C Dışişleri Bakanlığı’nda iş hayatına başladığını belirten Dr. Özmen 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu katılarak, devam eden süreçte hem banka ve finans kuruluşlarında hem de reel sektörde üst düzey yöneticilik yaptığını.

Dr. Özmen en son enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığıyla Doğal gaz ithalatçıları Derneği (GAZİD)Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü.

2019 Yerel Seçimlerinin sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki ve Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak işe başladığını belirten Dr. Özmen bu görevinin yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Enerji Grup Başkanlığı görevini icra ettiğini söyledi.

Dr. Özmen sözlerine şu ifadelerle sürdürdü;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 Genel Seçimleri’nde  kamuoyuna açıklanan ve erişim imkanı sınırlı hane halkının konut sahibi olmalarına yönelik en önemli seçim vaatlerinden birini hazırladığını.

Dr. Özmen yeni bir finansal ve istatistiki model öneren söz konusu çalışması aynı zaman da doktora tezi olarak kabul edildiğini ve hakemli akademik kitap olarak literatüre girdiğini söyledi.

İki dönem TÜSES Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Dr. Özmen hali hazırda Cumhuriyet Halk Partisi, TÜSES ve SODEV üyesi olduğunu ve çeşitli üniversitelerin MBA ve yüksek yüksek lisans programlarında konut politikaları, risk yönetimi, finansal piyasalar ve finans yönetimi üzerine ders verdiğini ve ileri derece İngilizce bildiğini ve aynı zamanda evli ve iki çocuk babası olduğu bilgisini aktardı.

Dr. Mithat Bülent Özmen gelen sorulara şu ifadelerle cevap verdi;

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM TAMAMEN DEVLET POLİTİKASIDIR’’

Hangi konuda olursa olsun yurttaşın hayatına olumlu dokunacak projelerde her türlü riski alacak cesarette bir belediye başkanı olacağını söyleyen Dr. Mithat Bülent Özmen ‘’Kentsel dönüşüm alanında da yurttaşın sağlıklı konuta kavuşmasında da başkan seçildiğinde her türlü riski alacak cesarette olacağını, ancak kentsel dönüşümün bir devlet politikası olması gerektiğini, Belediye-Devlet ve konut üreticileriyle birlikte çözülebileceğini, yurttaşın sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlayacağını ve daha hızlı yol alınacağını söyledi.

‘’EYÜPSULTAN’IN TÜM SORUNLARINA HAKİMİM’’

Eyüpsultan’la ilğili bütün sorunlara aslında hakimim daha önceden CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığımızın yaptığı bir çalışma var, be kendimde bu konuda bir araştırma yaptırdım, dolayısıyla muhtarlarımızın ve paydaşlarımız olan STK’larımızın aktardığı sorunları üst üste koyduğumuzda hemen hemen aynı konular.

Bu konuda hazırlığımız var 1 Nisan sabahı ne yapacağımızı biliyorum dersimi iyi çalışarak geldim.

Bu sorunları çözerken yurttaşımız kesinlikle işin içinde olacak ne yapıyorsak onlarla birlikte yapacağız. Onlara rağmen oldu, bitti ile asla iş yapmayacağız. Dolayısıyla her işimizi şeffaf olacak bunun sözünü tüm yurttaşlarımıza gönül rahatlığıyla veriyorum.

‘’YAPILAN İŞ VE BÜTÇE İLE İLGİLİ VATANDAŞ HER ŞEYİ BİLECEK’’

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen gelen sorular arasında yar alan harcamalarınızı belediye binasının önüne asacak mısınız sorusuna; Yasaların el verdiği ölçüde belediye çalışması ve harcamaları konusunda her türlü bilgiye yurttaş dijital ortamda ulaşabilecek.

Gerekiyorsa da ilçemizin bölgelerinde, semtlerinde panolara asmaktan asla çekinmeyeceğiz ve başımızı yastığa koyduğumuzda rahat uyuyacağız veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmayacak ‘’bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun’’.

Dr. Özmen, EMÜDER Başkan İrfan Tutacak ve Yönetim Kurulu Üyelerine sıcak dostlukları ve misafirperverliği için teşekkür ederek sözlerini bitirdi ve toplantı sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir