Bakırköy’de OHAL’e Hayır mitingi

Example HTML page

KESK, İstanbul Bakırköy’deki Özgürlük Meydanı’nda ‘OHAL değil demokrasi’ mitingi düzenledi.

Bakırköy’de buluşan binlerce yurttaş, KESK’in çağrısı ile düzenlenen “OHAL’e Hayır”, “Ekmek, adalet, özgürlük”, “OHAL değil demokrasi” pankart ve dövizleriyle mitinge katılım gösterdi.

Mitinge katılanlar tarafından sık sık “Nuriye ve Semih onurumuzdur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Bakırköy Dikilitaş’ta KESK’in çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi “OHAL değil, Demokrasi” mitingi gerçekleştirdi. Bir araya gelen kalabalık, sloganlarla Özgürluk Meydanı’na yürüdü. Üç arama noktasından arananlar miting alanına girdi.

“Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz”, “Nuriye ve Semih yaşasın”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “OHAL değil demokrasi, barış, özgürlük”, “İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız”, “OHAL’de 1412 dernek ve 139 vakıf 37 radyo 33 TV kapatıldı” pankartları taşındı.

“Direne direne kazanacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Nuriye, Semih onurumuzdur”, “AKP’nin memuru olmayacağız”, “AKP gidecek biz kalacağız”, “Çalmadık, çırpmadık kandırılmadık”, “Ne OHAL ne darbe demokratik bir ülke” sloganları atıldı.

Mitinge KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra, HAZİRAN, ÖDP, CHP, EMEP ve HDP’de destek verdi.


‘MECLİS ÖNÜNDE KENDİNİ YAKAN İŞÇİ BU ÜLKENİN TABLOSUDUR’

Mitingde ilk olarak konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, KHK’lerle binlerce kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Yüz binin üzerinde kamu emekçisi hiçbir soruşturma gözetmeden işinden, geleceğinden atıldı. Taşeron düzenlemesi Meclis’ten kaçırıldı, KHK’yla düzenlendi. İşçilere haklarından, alacaklarından vazgeçmeleri dayatıldı. Toplu sözleşme hakkımız gasp edildi. Kamu çalışanları masalarda, saraylardan gelen tek bir emirle satıldı. Savaşa ayrılan paydan emekçiye pay kalmadı. Emeğimizle yarattığımız değerler emperyalistlere peş keş çekildi.

Sağlık hakkımızı gasp edecek şehir hastaneleri bir rant aracı olarak görüldü. Hiç geçmediğimiz köprünün parası biz emekçilerden alınıyor. Asgari ücret artışla dahi açlık sınırının altında kaldı. Meclis önünde kendini yakarak ‘geçinemiyorum’ diyen emekçi bu ülkenin tablosudur.

‘DARBE DÖNEMLERİNİ YAŞIYORUZ’

Mitingde söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, “Bugün Türkiye’de milletvekillerinin, gazetecilerin tutuklandığı, belediyelere kayyumların atandığı darbe dönemlerini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bozgeyik, “AKP, mezhepçi, milliyetçi politikalarla, Orta Doğu savaşıyla süreklileştirmeye çalışıyor. Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da katliam yapanları tanıyoruz. Önümüzdeki süreçte geri adım atmadan birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede bizler kamu emekçileri, yoksullar, işçiler, bizler işsizliğin pençesinde kıvranırken kandan beslenenler Türkiye’ye özgü başkanlık sistemiyle bu tek adam rejimini sürdürmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir