Avukatlık Kanunu’na karşı eylemlere barolardan destek

Example HTML page

Mardin’de bir araya gelen 12 baro başkanı, Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe karşı mücadele edeceklerini açıkladı. Aralarında Diyarbakır, Dersim ve Van Barosu Başkanı’nda olduğu başkanlar, 13-14 Haziran tarihleri arasında yaptıkları toplantının sonuçlarını açıkladı. Toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, söz konusu kanuna karşı düzenlenecek eylem ve etkinliklerin daha da zenginleştirilmesi için tüm baroların ve TBB’nin destek ve katılımlarının önemine vurgu yapıldı. Cezasızlık politikasına son verilmesi gerektiğine de değinilen bildirgede sıralanan bazı talepler, şu şekilde oldu:

► Doğal ve Kültürel mirası tahrip eden proje ve faaliyetlerin durdurulmalı.

► ‘Masumiyet karinesine’ aykırı bir şekilde haklarında kesinleşen bir yargı kararı olmayan meslektaşlarımıza avukatlık ruhsatı verilmemesi uygulamasından vazgeçilmeli.

► Kayyum uygulamasına son verilmeli.

► Son dönemlerde sivil yurttaşlara yönelik gerçekleştirilen öldürme eylemlerini kınıyoruz.

YASA ESKİYMİŞ!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Avukatlık Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Avukatlık Kanunu ve barolara ilişkin düzenlemelerin eskidiğini savunan Gül, şöyle dedi: “Bir siyasi parti değil bir meslek örgütünün merkezi olması herkesin beklentisidir. Tabi burada aslolan baro savunma yargının kurucu unsurudur. Avukatların bir meslek örgütüdür. Dolayısıyla avukat ne kadar güçlü olursa yargının itibarı da o kadar artar.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir