Avrasya Tüneli Bağlantı Yolları Tehlike Saçıyor

Example HTML page

Avrasya Tüneli Projesi bağlantı yollarının çalışmalarında ki güvenlik önlemlerini yetersiz, bu haliyle de yol sürücüler için büyük tehlike saçıyor!

img-20161014-wa0009 

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mehmet Berke Merter yerinde inceleme yaparak ve yol çalışması yapan ağır iş makinası olan Kepçe’nin içinde yolcu olan İETT Otobüsü ile olan kaza anına şahit olarak fotoğrafladığı ve hazırladığı yazılı soru önergesinde  Avrasya Tüneli Projesi bağlantı yollarının çalışmalarındaki güvenlik önlemlerini sorguladı. Özellikle Kazlıçeşme-Sarayburnu sahil boyunca yapılan yol çalışmasına dikkat çeken CHP’li Berke Merter, sahilde ki yol çalışmasından dolayı trafik kazalarının çoğaldığını dile getirerek uyarıda bulunarak;“Sahil yolundaki inşaat çalışmalarında güvenlik önlemleri adeta unutuldu. Bu haliyle de yol, sürücüler için büyük tehlike saçıyor” diyerek yetkililere: “Sürücülerin güvenli seyri için gerekli bütün önlemleri aldığınızı düşünüyormusunuz?” sorusunu sordu.

 chp-ibb-b-merter-1

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2016 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mehmet Berke Merter, Hasan Tapan, Seyit Ali Aydoğmuş, Yunus Can ve Şafak Kır imzası ile meclis başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi: 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na;

 

Konu: Avrasya Tüneli Projesi bağlantı yollarının inşaatındaki güvenlik önlemleri;

 

Avrasya Tüneli Projesindeki (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi) yol iyileştirme-genişletme çalışmaları gördüğümüz kadarıyla son sürat devam etmekte. Sayın Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamalarından; tünelin 20 Aralık’ta açılacağını biliyoruz. Herhalde bu tarihe yetiştirmek için bu kadar acele ediliyor. Ama maalesef bu hızlı yapılanma sürecinde; sahil yolundaki inşaat çalışmalarında güvenlik önlemleri adeta unutuldu. Bu haliyle de yol, sürücüler için büyük tehlike saçıyor.

img-20161014-wa0007

Bizim gözlemlerimize göre; sahil yolunda devamlı kazalar meydana gelmektedir. Bir an önce bu hatadan vazgeçilip gerekli önlemler alınarak kaza tehlikesini azaltma yoluna gidilmesi gerek. Bu kapsamda sormak gerekirse;

1.   Bu yol inşaatının başlamasından beri kazalarda bir artış meydana geldi mi? Eğer geldiyse neden bu veriyi dikkate almadınız?

 

2.   Sürücülerin güvenli seyri için gerekli bütün önlemleri aldığınızı düşünüyormusunuz? Diye sordu.

img-20161014-wa0003

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir