Apple Pay Türkiye’ de Nasıl Kullanılır?

Example HTML page

Apple Pay Türkiye’ de Nasıl Kullanılır?

Yaygın olarak neredeyse tüm dünyada kabul gören Apple Pay Türkiye’ de nasıl kullanılır? Aslına bakılırsa Apple ile anlaşmalı olan Türk bankası maalesef bulunmamaktadır. Bu nedenle de Apple Pay kullanmak isteyen kişiler zorluk yaşamaktadır ki bilindiği üzere Türkiye’ de Apple kullanıcısı oldukça fazladır. Bu anlamda Apple Pay’ ı Türkiye’ de kullanmak için yurt dışı bazlı uygulamalar kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde işlemler yapılabilmektedir.

Bu uygulamalardan biri de Wise olarak karşımıza çıkmaktadır ve pek çok kullanıcı tarafından güvenilir olduğu belirtilmiş ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu anlamda Wise üzerinden Apple Pay destekleyen Türk bankalar olmasa bile işlem yapabilme olanağı sunmuştur.

Apple Pay Türkiye’ de Nasıl Kullanılır?

Wise Üyelik

  • Wise üyelik oluşturmak için yapılması gereken öncelikle siteye girerek kaydol tuşu ile açılacak ekranda e – posta adresini girmektir.
  • Ardından bireysel hesap seçeneği seçilmelidir.
  • Apple Pay’ ın Türkiye ile anlaşması olmadığından dolayı ülke seçimine gelindiğinde herhangi bir ülke seçimi yapılabilir.
  • Ardından açılan ekrana telefon numaranızı yazmanız ve gelen kodu platforma girmeniz gerekir.
  • Son aşamada şifre belirleyerek kayıt oluşturma işlemi tamamlanır.

Wise Üyelik Başvurusu

Üyelik tamamlandıktan sonra hesap açma ve kart tanımlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunun için de site içerisindeki yönergeleri izlemeniz ve gerekirse müşteri temsilcileri ile görüşmeniz yerinde olacaktır.

Genel anlamda önerilen kişisel olarak açılan hesap için bir bakiye hesabı oluşturulması ve buradan kart siparişinin verilmesidir. Bunun için kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Kart siparişi verildiğinde numaranıza ulaşan kart numarası ile alışveriş yapabilirsiniz.

Burada önemli olan kartın adresinize gelmiyor olmasıdır. Çünkü Apple Pay Türkiye ile çalışmamaktadır ve adres bilgilerinde rastgele bir adres girmeniz gerekecektir. Yine de kart numarası ile alışveriş yapabileceğinizi belirtmekte fayda var.

Wise Güvenilir Mi?

Genel olarak Apple Pay hizmetini Türkiye’ de kullananlar bu platform üzerinden gerçekleştirmektedir ve güvenilir olduğu söylenmektedir. Bunun dışında eğer bir gün olur da Apple Pay Türkiye’ ye gelirse gönül rahatlığı ile de kullanım sağlayabilirsiniz.

Özet olarak Apple Pay Türkiye’ de nasıl kullanılır? Farklı platformlar üzerinden sanal kart oluşturarak bu hizmetin ülkemizde kullanımı yapılabilmektedir.

fuarteknoloji.com teknoloji haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir