Antalya Kampında Canpolat’tan İlginç Öneri

Example HTML page

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’tan, Antalya’da yapılan CHP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sürpriz iki öneride bulundu. İstanbul’da 1 milyon kişinin katılımıyla demokrasi, kardeşlik ve özgürlük mitingi önerisinde bulunan Canpolat, Suriye, Rusya, İran, Mısır ve Irak’a heyetler gönderilesini önerdi. Kılıçdaroğlu, ‘Önerileri değerlendirelim’ yanıtı verdi.

 

 

CHP’nin Antalya’da düzenlediği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı sona erdi. Toplantının basına kapalı bölümünde, son günlerde yaşanan terör saldırıları, güvenlik problemi ve dış politika konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda en sürpriz öneri CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’tan geldi. Türkiye’nin dış politikada yaşadığı sorunları aşmak için partisinin devreye girmesini isteyen Canpolat, “Partimizin dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısının başkanlığında derhal bir heyet kurulmalı. Bu heyet, partimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini kendisine rehber edinerek harekete geçmeli. Kurulacak heyet, Rusya, Suriye, Irak, İran, İsrail ve Mısır’a gitmeli. Türkiye ile bu ülkeler arasında yaşanan sorunları aşmak için aktif rol oynamalı. Dış politika da yaşanan sorunların aşılması için aktif rol oynayabiliriz” önerisinde bulundu.

 

 

Türkiye’nin bölgesinde yalnızlaştırmak için bilinçli olarak bir politika yürütüldüğünü de dikkat çeken Canpolat, “Dış Politika Heyeti’ne paralel olarak, ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın başkanlığında başka bir heyet kurulmalı. Bu heyet de komşu ülkelerimizle yaşadığımız problemleri aşmak için çaba harcamalı” dedi.

 

 

Canpolat, Kürt sorunu konusunda da CHP’nin ırkçı, sağ siyasete mahkum etmek için yoğun bir çabanın harcandığına dikkat çekerek, “Bize tuzak kuruluyor. Bu tuzağa düşmememiz lazım.  Kürt sorununu Türkiye’de çözecek tek parti CHP’dir. Sol, sosyal demokrat bir anlayışla bu soruna çözüm bulabiliriz. Bunun için ilk adımı İstanbul’da atabiliriz. 1 milyon kişinin katılımıyla İstanbul’da ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük’ mitingi düzenleyeme biz teşkilat olarak hazırız. Bunu yapabiliriz. Bu kaotik ortamdan Türkiye’yi kurtarabiliriz” önerisini getirdiği öğrenildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir