Ali İsmail Korkmaz’ın düşleri için koştular

Example HTML page

Ali İsmail Korkmaz’ın düşleri için koştular

Bu yıl, “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” temasıyla gerçekleştirilen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na katılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) gönüllüleri, “Düşlere güç ver” sloganıyla koştu.

Yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirilen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na, ALİKEV gönüllüleri damgasını vurdu.

Birgün gazetesinden Zeynep Kuray’ın haberi:

Lise ve üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamak için maratona katılan ALİKEV, Gezi Direnişi ile dayanışmak için Eskişehir katıldığı bir yürüyüşte polisler ve faşistler tarafından dövülerek katledilen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini hayata geçirmek için koştu. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ile babası Şahap Korkmaz ve küçük torunları Tuana’nın ön saflarda yerini aldığı koşuya, HDP Milletvekili Oya Ersoy, CHP Milletvekili Sezgin Tarınkulu, CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sinema oyuncusu Melike Demirağ, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan ve çok sayıda siyasi parti ile demokratik kitle örgütü destek verdi.

“ALİ İSMAİL’İN DÜŞLERİ YARIM KALMASIN”

Koşu öncesi BirGün’e konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, eğitimini tamamlamadan yaşamdan kopartılan oğlu gibi öğrenci olan gençlere burs imkanı sağlayabilmek için 3 senedir maratona katıldığını söyledi. Bugün de çok güzel bir ekibin kendisine eşlik ettiğini ifade eden Korkmaz, yanında olan, bağış yapan herkese teşekkür etti.

HDP Milletvekili Oya Ersoy, Ali İsmail’in düşlerini gerçekleştirmek ve Emel Korkmaz’ın direncine direnç katmak için koştuğunu vurgulayarak, “ Birlikteyiz, başaracağız” dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali İsmail Korkmaz’ın anısına sağlık, eğitim hakkı ve en önemlisi barış için koştuklarını ifade etti. Yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen maratonun önemine de değinen Tanrıkulu, “Ülkede hakim olan kutuplaşma nedeniyle artık bir araya gelemeyen insanlar bu koşu sayesinde bir araya gelebiliyor. Umarım bugün buradaki hava bütün Türkiye’ye yansır” diye konuştu.

‘ALİ İSMAİL’İN İYİLİK VE DOSTLUK DÜŞLERİ İÇİN KOŞUYORUM’

Yılmaz Güney ile çektiği “Arkadaş” filmiyle hafızalara kazınan sinema oyuncusu Melike Demirağ ise,hem Ali İsmail düşleri, hem de Çorlu tren faciasında yaşamını yitirenler için koştuğunu vurguladı. Ali İsmail’in evine gidip düşlerini süsleyen ve bugün boş kalan odasını gördüğünü anlatan Demirağ, “ Odasının duvarlarında “ırkım insan; hedefim iyilik” yazan afişler gördüm. Öncelikle onun iyilik ve dostluk düşleri için koşuyorum. Gönlümü yine çok yakan Çorlu tren faciasında, içinde çocukların da yaşamını yitirdiği o güzel insanlar ve adalet bekleyen ailelerinin talepleri için koşuyorum; bir sürü hadise gibi unutulmamasını umuyorum. Ve son olarak da ülkeyi saran negatif enerjinin pozitif enerjiye dönüşmesi için koşuyorum” dedi.

Üzerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle koşan ALİKEV gönüllülerine yurttaşlardan büyük destek geldi. “Düşlere güç ver”, “Ali İsmail Korkmaz” sloganlarıyla köprüden Sultanahmet’te kadar kilometrece hem yürüyüp hem koşan ALİKEV, burada 42 kilometrelik maratonu tamamlayan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz’ı karşıladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir