AKP’Lİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ, MHP’Lİ SERKAN CİHAN’IN YÖNETİMİNDE BULUNDUĞU ŞİRKETE SEÇİM DİYETİ İHALESİMİ VERDİ?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü Toplantı Nisan ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında yapıldı.

Eyüpsultan Belediye Meclisi Nisan ayı 1’inci bileşimi toplantısında mecliste grubu bulunan siyasi Parti grupları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Bağımsız meclis üyelerinin ortak önerisi üzerine gündemin 03 sıra No’lu 2021 yılı Denetim Komisyonu raporunun görüşülmesi sona bırakıldı.

CHP’li Nilgün Esentepe Konuşmasını yaparken AK Parti Sıraları boş olduğu görüldü

Gündemin diğer maddeleri Encümen ve İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı. Gündeme ilişkin maddeler oylanarak ilgili müdürlüklere, Komisyonlara ve Başkanlık makamına gönderildi.

Sona bırakılan 2021 yılı denetleme komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Komisyon raporu Meclis Başkanlığınca okunmasının ardından 2021 yılı Eyüpsultan Belediyesi Denetleme Komisyonu raporuna şerh koyan Denetleme Komisyonunu CHP’li üyesi Nilgün Esentepe Denetleme Komisyonu raporuna neden şerh düştüğünü içeren bir konuşma gerçekleştirdi.

Nilgün Esentepe 17 sayfalık şerh düştüğü raporundaki konuşmasında 5393 Sayılı Belediye Konunu’na aykırı olarak Belediyemizin sadece 2021 yılı bütçesinin %15,8’i tutarında ki 105.450.028 TL + KDV ile TAŞSAN TEMİZLİK AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olan, aynı zaman da MHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Serkan CİHAN’a verilerek kanuna aykırı davranılmıştır ifadesinde bulundu.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Denetleme Komisyonu üyesi Nilgün Esentepe şerh raporunun ilgili bölümünde şu ifadelerde bulundu.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’na aykırı yapılan ihale

Eyüpsultan Geneli Temizlik Çöp Alım Kent Temizliği Araç Kiralama alım işi’nin 04.11.2019 tarihinde ihale edildiği 912 günlük iş alımı olduğu 19.12.2019 itibarıyla işe başlandığı  ve 30.06.2022 de iş bitimi olacağı bilinen ve ihaleyi alan firma TAŞSAN temizlik A.Ş de , Belediyemizde Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Serkan CİHAN ın Yönetim Kurulu üyesi olarak ihaleyi aldığı, verilen bu ihalenin Belediyenin en büyük ihalesi olduğu, sadece 2021yılı bütçenin % 15,8 i  tutarında 105.450.028 TL+KDV ile ihale edildiği anlaşılmıştır.

Bilgi 04.05.2022 Salı günü Saat 15. 46 da sorgulanmıştır.

Ancak; 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. Maddesi gereği ‘’Belediye Başkanları görevleri süresince ve sona ermesinden 2 yıl süreyle, Meclis Üyeleri ise görevleri süresince ve görev süresi sonunda 1 yıl süre ile bağlı oldukları kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz’’ denildiği halde  ilgili kişi Meclis Üyeliği içerisinde yönetim kurulu üyesi bulunduğu şirketinin ihaleyi aldığı ve taahhüde girdiğinden 2021 yılı denetimimi ilgilendiren süre içinde de hakkediş  ve ödemelerin yasal olmadığı kanaati oluşmuştur denildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir