Aheste aheste kapatacaklar

Example HTML page

 

 

 

Aheste aheste kapatacaklarcats

 

Kamuda türban yasağını kaldıran AKP’nin yenihedefi ilkokullar.

 

AKP Genel BaşkanYardımcısı Mustafa Şentop, “DemokratikleşmePaketi”nin ardından yapılacak düzenlemelerle türbanın ilkokul düzeyine kadar inebileceği tartışmalarıyla ilgili olarak, “Lise, ortaokul, benceilkokulda bile olabilir. Okulmüdürü, öğretmenbaşörtüsü takacak,öğrenci niye takmasın?” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcıda, bakanlığında bir süredir türbanlı memur alımını zaten yaptığını belirterek, “Bu işler aheste aheste olsun. Bugün memurlar, yarın hâkimler ve savcılar olur” dedi. Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbeteden AKP Genel Başkan Yardımcısı Şentop, türban serbestliği konusunda kamu görevlileriyle ilgili olarak TSK ve Emniyet mensupları da dahil olmak üzere bir ayrım yapılmasını kişisel olarak doğru bulmadığını söyledi. Şentop, “Güvenlik güçleri açısından anlaşılabilir sınırlama, ama hâkim ve savcılarla ilgili anlaşılabilir mi tartışılır” dedi. Türbanın ilkokula kadar inebileceği değerlendirmeleriyle ilgili olarak Şentop, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ni değiştirirken “başı
açık” ifadesini koruduğunu, buna karşı çıktığını belirterek, “Benim kızımİstanbul Lisesi’ne gidiyor. Başörtülü gidiyor sorun yaşıyor. Bazen açıyor, bazen müdahale oluyor. Liseye gidene müdahale olmaması lazım” dedi.Ortaokul öğrencileriyle ilgili soru üzerine de Şentop, şu değerlendirmeyiyaptı: “Ortaokul için, bence ilkokul için de olabilir. Problem şu, başörtüsükonusunda sanki başı açık olmak normal durum, başı örtülü olmakistisnai durumdur anlayışı var. Normalin ne olduğunu bilemeyiz ki, buna kim karar verecek, devlet mi? Anne baba mı? İlkokul bire gidiyorçocuk, çok küçük. İlkokula giden kızım örtülü değil mesela. Suiistimal olur mu? Olabilir. Bunlarla ilgili başka tedbirler düşünmek lazım.”
Yasağın kaldırılmasından sonra öğretmen, okul müdürü, hatta MilliEğitim Müsteşarı’nın bile başını örtebileceğini kaydeden Şentop, “Genel müdürü takıyor, öğretmen takıyor, ama öğrenci takamıyor. Liseöğrencisi için söylüyorum. İlkokullar için düşünülebilir, konuşulabilir.İlkokulda çok çok nadir olacağı kanaatindeyim” dedi.

‘Bugün memurlar yarın hâkimler, savcılar’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı da bakanlığın birimlerinde türbanlıçalışan olduğunu kaydetti. Yazıcı, “KPSS yapıyoruz, mülakat yapıyoruz.Başvuranlar arasında başı açık olan kapalı olan var. Hatta bazıları geliyormuş ya bone takıyormuş ya başka şey. Ben ‘Karışmayın, nasılistiyorsa gelsinler’ dedim” diye konuştu. Yazıcı, bir yıldır 10 memurun bakanlığının taşra ve merkez teşkilatlarında türbanlı olarak çalıştığını söyledi. TSK ve Emniyet personelinin kapsam dışında bırakılmasıyla ilgiliolarak Yazıcı, “Herhalde hepsi birden olmuyor. Biraz da aheste aheste olsun. Biz şunu hak etmiyoruz. Siz getirdiniz ama niye hepsini getirmediniz. Biz bu kadar getirebildik, gerisini de toplum aşar. Bugün memurlar için getiriliyor, yarın hâkimler, savcılar için olur” görüşünü dile getirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir