ADEF GENEL BAŞKANI SAİM DİKEN’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ADEF GENEL BAŞKANI SAİM DİKEN’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ADEF Genel Başkanı Saim Diken 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

Yayınlamış olduğu mesajında; Gazetecilerin, basın emekçilerinin çalışmalarının, Türkiye’nin şeffaf, demokratik ve özgür bir ülke olarak dinamizmini sürdürmesine hizmet ettiğini, basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağına işaret eden Saim Diken, şöyle devam etti:

”Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir.

Bu husus aynı zamanda, ülkemizin itibarının yükselmesiyle de doğrudan ilgilidir. Basının, yaşanan sorunları özgürce ele alabilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunabilmesi, yapılan yanlışları azaltacaktır.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan demokrasi dışı aksaklıkların, tutumların olduğunu bu sıkıntıların ancak Adalet temin edildiği demokrasimiz geliştiği demokratik çağdaş bir Türkiye de ortadan kalkacağı kanaatini ve inancını taşıyorum.

Ülke olarak temel hedefimizin, en ileri demokratik standartlara ulaşmak olduğu bilincindeyiz dedi.

Saim Diken sözlerini; ‘’Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tutuklu gazetecilerimizin biran önce özgürlüğüne kavuşarak görevlerinin başına dönmelerini, görevlerini yaparken, hain saldırılar sonucu, suikastler de ve işkence de hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum ifadeleriyle bitirdi.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir