ABD’den Türkiye’ye yaptırım!

ABD, Türkiye’den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, duyurusunu yaptığı Türkiye’ye yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzaladı. ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara tabi olan üç kişinin, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu açıkladı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da yaptırım listesine alındı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’ye yönelik yaptırımları içeren başkanlı kararnamesini imzalayacağına yönelik açıklamasından kısa bir süre sonra Başkanlık Kararnamesi ABD Hazine Bakanlığı’nın sitesinde yayımlandı.

3 BAKAN İLE 2 BAKANLIK YAPTIRIM LİSTESİNDE

Kararnamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan herhangi bir yaptırım bulunmazken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alındı. Yaptırım listesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da kurumsal olarak dahil edildi.

‘İLAVE YAPTIRIMLARA HAZIRIZ’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu bakanlık ve yetkililerin belirlenmesi, Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliğini ve istikrarını daha da bozan eylemlerinin bir sonucudur. Gerektiği takdirde, Türkiye hükümeti yetkililerine ve birimlerine ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız” denildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir