Cumhurbaşkanı kararıyla yaylalar imara açıldı; Müteahhitlerin cebi dolacak

Example HTML page

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Amasya, Bolu ve Trabzon’da 15 yaylanın statüsü kaldırıldı.Trabzon’un Akçabat ilçesinde bulunan, doğa turizmi açısından Uzungöl’den sonra yerli ve yabancı en çok ziyaretçi sayısına sahip olan Hıdırnebi Yaylası da listede yer alıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Amasya, Bolu ve Trabzon’da 15 yaylanın statüsü kaldırıldı. Kararla birlikte yayla alanı olmaktan çıkarılan yerler imara açılabilecek. Listede dünyaca ünlü Trabzon’daki Hıdırnebi Yaylası da bulunuyor.

Kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi. Bu kararla yaylaların imara açılabileceği ileri sürüldü.

DÜNYACA ÜNLÜ YAYLA

Trabzon’un Akçabat ilçesinde bulunan, doğa turizmi açısından Uzungöl’den sonra yerli ve yabancı en çok ziyaretçi sayısına sahip olan Hıdırnebi Yaylası da listede yer alıyor. Bölgenin turizmi açısından en önemli destinasyonlardan biri olan yayla ve yakın çevresi için Turizm Bakanlığı’ndan alınan ön izin ile imar planı ve master plan çalışmaları ilçe belediyesi tarafından başlanılmıştı.

TOKİ ELİYLE TALAN EDİLECEK

15 yaylanın statüsünün kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararını eleştiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “AKP, Ormanı yayla yaptı, yaylayı beton etti, şimdi tekrar ormana çevirdi. İşte Erdoğan’ın çevreciliği bu” yorumunu yaptı.

Öztunç şu ifadeleri kullandı: “2013 yılında bu alanlar orman iken yayla statüsü getirildi. Şimdi de yayla statüsü kararını kaldırdıkları için, bu alanlar tekrar orman statüsüne alınmış oldu. Bu arada, imar barışı nedeniyle yaylalar yayla olmaktan da çıkarıldı. Yurttaşın yapı kayıt belgesi başvuruları, yayla alanı olduğu için kabul edilmedi. AKP bir sonraki hamlesinde, buralarda kentsel dönüşüme giderek, yaylaları TOKİ eliyle talan edecek. İmar barışı kapsamında yurttaşlardan toplanan yapı kayıt belgesi ücretleri bu kentsel dönüşümün masrafı olarak, yandaş müteahhitlerin cebine doldurulacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir