24 Hazirana giderken, Türkiye 25 Haziran da nefes alabilecek mi?

Nerede kalmıştık…

24 Hazirana giderken Türkiye 25 Haziran da nefes alabilecek mi?

Demokrasi veya huzur ittifakı adının ne olduğunun önemi yok, bütün mesele Türkiye 25 Haziran 2018 sabahına umutla uyanabilecek mi ,asıl mesele bu işte.

Tek adam rejimini tamamlamak üzere yola çıkan AKP,MHP,BBP’den oluşan cumhur ittifakının karşısın da ki muhalif demokrasi hareketi günlerdir görüşme trafiği arasın da son seklini verdikleri çalışmaları nihayet son aşamaya gelmiş durumda.
Gözler Taner kışlalı spor salonuna kitlenmiş durumda Türkiyenin kitlenen nefesini açacak açıklamayı beklerken olası adayın kim olduğu sırını hala korumakta. Gerçekten de CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun dediği gibi bir bir güneş doğacakmı Türkiye’nin üstüne bunu Cuma günü hep birlikte göreceğiz.
Adının henüz konmadığı ama ilkeler bağlamın da umut yaratan CHP,İyi Parti,Sadet Partisi,Demokrat Parti itifakı şimdiden toplumun gündemine hızlı bir şekilde girmiş bulunmakta ülkenin geleceği açısından oldukça önemli buluyorum.
Akıllara takılan tek soru ise ikinci turda itifak dışın da tutulan HDP seçmeninin ne yapacağıdır.?
Şimdilik sert söylemler bulunmamakla birkikte tartışmaların sürdüğü de bir gercek,bu gerçekten yola çıktığımızda Türkiyenin geleceğini belirleyecek yegane ana nokta burası işte.

‘’Demokrasi yada huzur ittifakı’’

Demokrasi ittifakının manifestosunda bulunan ilkeler muazzam,keske biraz daha cesaret gösterip de Türkiye’nin iki yakasını bir araya getirme becerisini de kullanabilselerdi demekten kendimi alıkoyamıyorum. Tek adam rejimini sonlandırmanın yanın da toplumsal barışı da sağlamış olacaklardı ki,12 Eylül ile birlikte yaşamımıza musallat olan savaş haline de son noktayı koymuş olacaklardı işte bu muhteşem olurdu ve Türkiye tarihine ikin ci aydınlanma diye geçerdi kanımca.
‘’Her şeye rağmen olumlu bir süreç’’
Buradaki ince mesajı iyi okur ve anlamaya çalışır ise HDP seçmeni ve önder kadroları tek adam rejmin’den ve çatışma halinden kurtulmak ve toplumsal barışı sağlamak mümkün haziranın ikinci faslında normalleşmiş bir Türkiye de yaşamak ülkemiz de yaşayan her bireyin hakkıdır diye düşünüyorum.

-Kuvvetler ayrılığı
-Parlamenter sisteme dönüş
-Kutuplaşma değil,uzlaşma
-Tek adam yönetimi değil,katılımcı demokrasi
-Ekonomi de adil paylaşım

24 Haziran seçimleri ile birlikte hayata geçecek bu ilkeler ile birlikte giderek bozulan demokretik sistemin işleyişini sağlamak ile birlikte normal aşmamız gereken sorunları da konuşarak uzlaşabileceğimiz ortamı da yakalamış olacağız. Birikmiş sorunların çözümü açısından bu ilkeleri önemli buluyorum.
Herkes üzerine düşeni algılar aklını kullanma cesareti gösterebilir ise ‘’Toplumsal barışı sağlayarak ülkenin iki yakasını bir araya getirerek demokratik bir Türkiye yaratması mümkündür.

Bu noktadan hareket ettiğimiz de demokrasi güçleri yani Türkiye halkları kazanır.

Yine bu noktadan hareket ettiğimiz de Kapitalizim ve onun yerli işbirlikçileri kaybeder.

O zaman şimdi halaya ve horona durma vaktidir.
Mücadelemiz mübarek olsun,Kalk ayağa Türkiye…
24 Haziran da Şafak bizi bekliyor.
Güneşin kızıllığında,gök kuşağı misali gir kapıdan içeri.
Saygı ve sevgilerimle Türkiye…
Ramazan Yiğit

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir