19 Mayıs’da gençler sel olup Eyüpsultan meydanına aktı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı’nın düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104 yılı kutlamaları meşaleli, Bando eşliğinde ki yürüyüş etkinliği ile gerçekleşti.

Meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü Eyüpsultan üç şehitler meydanından başlayarak Eyüpsultan meydanına doğru akın, akın devam etti.

Yürüyüşe CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Memet Sevim ve Güler Işıkcevahir, CHP Eyüpsulyan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Veli Güngör, Nilgün Esentepe ve Mustafa Tüysüz, Önceki Dönem CHP Eyüpsultan ilçe Başkanı Safi Karayalçın, CHP 2014 Belediye Başkanı Adayı Ferzan Özer‘in yanı sıra çok sayıda Eyüpsultanlı gençler ve vatandaşlar katıldı.

Meşaleli yürüyüşün son durağı Eyüpsultan Meydanında Mert Akyol’un gür sesinden Atatürk’ün Genliğe Hitabesi okunurken meydanı dolduran gençler ”Mustafa Kemal’in evlatlarıyız” diye haykırması gecenin sessizliğini bozdu.

Yürüyüş sonrasında CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ve CHP Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Tolga Ustabaş‘da birer teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş yapmış olduğu selamlama konuşmasında; 19 Mayıs’ta yakılan Tam bağımsız Türkiye Meşalesinin 104’üncü yıl dönümünde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla, sevgiyle, özlemle ve minnetle anıyorum.

19 Mayısta yakılan meşale bu gün sizlerin ellerinde Eyüpsultan’da, İstanbul’da ve Türkiye’de her yerde yanmaya devam ediyor. 19 Mayıs gençliktir. Gençlik gelecektir. Gençlik kollu Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu güzel Fener Alayı Yürüyüşüne katıldığınız için tüm gençlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum dedi.

CHP Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Tolga Ustabaş yapmış olduğu konuşmasında; 100 yıl önce bir Kemal tarafından ile kurulan Cumhuriyetimizi 2’nci 100 Yılında da Yine bir Kemal ile yükseltecek ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. 28 Mayıstan Sonra Tam Bağımsız Türkiye’de Özgür ve Daha Coşkulu Bayramlarda buluşacağımıza inancımız tamdır dedi.

Ustabaş konuşmasının devamın da şu ifadelere yer verdi;

Değerli Vatandaşlar, Kıymetli Genç kardeşlerim

Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104’üncü yıldönümü.

O gün Samsun’un vatanperver insanlarını içtenlikle selamlayan Atatürk’ün taşıdığın Vatan sever duygularla sizleri selamlıyorum.

Bize bu cennet vatanı canları pahasına armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet özlem ve saygıyla anıyoruz.

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade’nin yaşatılması ve Cumhuriyetimizin korunması hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği biz gençlere düşmektedir.

Sevgili Genç Kardeşlerim;

“Biz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Biz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların; Biz tarihi tarih yapan Fatihlerin ve Cumhuriyetimizi kuran Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soyundanız. ”

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Unutmayınız ki;

‘’Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’’ Diyor Mustafa Kemal

Biz gençler de Mustafa Kemal’in yolunda Göstermiş olduğu Hedefe Yılmadan Yürüyeceğiz ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olacağız.

100 yıl önce bir Kemal tarafından ile kurulan Cumhuriyetimizi 2’nci 100 Yılında da Yine bir Kemal ile yükseltecek ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. 28 Mayıstan Sonra Bağımsız Özgür ve daha coşkulu bayramlar buluşmamız ve kutlamamız dileğiyle genç kardeşlerimize ve katılan herkese teşekkür ediyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir