15 Temmuz şehitleri tüm yurtta anılıyor

Yurt genelinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Vatandaşlar şehitlik ziyaretinde bulunurken, hain darbe girişiminde şehit olanlar anılıyor.

15 Temmuz şehitleri tüm yurtta anılıyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Türkiye’nin 81 ilinde çeşitli noktalarda etkinlikler düzenleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm yurtta çeşitli programlarla şehitler anılıyor.

İSTANBUL’DA ANMA

İstanbul’da Vali Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından “15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma törenindeyiz. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.



VALİ YERLİKAYA’DAN ZİYARET

Yerlikaya  sabah saatlerinde ise 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Beraberindekilerle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası kısmında bulunan anıta gelen Yerlikaya, İstanbul  Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın okuduğu Kuran-ı Kerim’i dinledi ve dua etti.

Yerlikaya, şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu duvarın önünde dua ettikten sonra anıttan ayrıldı.

ŞEHİTLER ANITINA YÜRÜYÜŞ

Saffet Gümüş isimli vatandaş da İstanbul Valiliği’nden aldığı izinle elindeki dev Türk bayrağıyla Esenyurt’taki Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndan ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

HALİSDEMİR’İN KABRİNE KOŞU

Nevşehir Belediyesi’nin etkinlikleri çerçevesinde, ‘Kapadokya Kaplanları’ adlı grup, darbe girişiminin seyrinin değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Çukurkuyu beldesindeki kabrine koşarak, darbe girişimini kınıyor.

Sabah saat 05.30’da Nevşehir Belediye Başkanlığı binası önünden Kapodokya Kaplanları’nın koşusunun startını veren Vali İnci Sezer Becel “15 Temmuz ile özdeşleşmiş olan Ömer Halisdemir o gecenin kahramanlarından bir tanesi. Kapadokya Koşu Kaplanları, Ömer Halisdemir’in kabrine kadar koşacak. Hain darbe girişimini bu şekilde kınayacaklar. Bayrağımıza ve milletimize sahip çıkıldığını gösterecekler” dedi.

Belediye Başkanı Arı ise Türk milletinin 15 Temmuz’dan çıkardığı derslerle geleceğe daha emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir