Zemin etüdü yapılmayan hastane 3 yıldır açılamıyor: Heyelan bölgesine hastane yapmışlar

Example HTML page

Zemin etüdü yapılmayan hastane 3 yıldır açılamıyor: Heyelan bölgesine hastane yapmışlar

Gümüşhane’de 2015’te yapımı tamamlanan ancak hâlâ açılamayan devlet hastanesinde, toprak kayması nedeniyle çatlaklar oluştu. Acil bölümünde ise, her yağmurda su baskını yaşanıyor

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı 2015 yılında tamamlandı. İnşaatının tamamlanmasının ardından, yamaç arazide elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde çatlaklar oluştuğu gözlendi.

Yüklenici firma aracılığıyla, hastane binasının çevresinde olası bir kayma riskinin önüne geçebilmek için arazide ‘fore kazık’ uygulamasıyla önlem alınması gündeme geldi. Fore kazık uygulanacağı planlanan ve kayma riski taşıyan alan için harekete geçen Valilik, Gümüşhane Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerle görüştü, ortak çalışma başlattı.

40 milyon ek maliyet

Çalışmalar sonucunda, hastanenin hizmete girebilmesi için bölgede 40 milyon liralık maliyeti bulması öngörülen zemin güçlendirme ve heyelan önleme çalışmalarının yapılması gerektiği belirlendi.


Alan yanlış, ulaşım çok zor

Hastanenin 3 yıldır hizmete girmemesine tepki gösteren bölge halkı ise yetkililere seslenerek, acil çözüm bulunmasını istedi. Bir yurttaş, “Hastanenin kaydığını, sadece çamaşır yıkandığını ve MR çekildiğini söylüyorlar. Biz bundan memnun değiliz. Şehir merkezinden hastaneye ulaşım da zor. İnsanlar taksi tutup gitmek zorunda kalıyorlar. Bir servis yok. Kesinlikle bir çözüm bulunmalı” dedi.

Hastanenin ihmal ve yanlış alan tercihinden dolayı faaliyete geçemediğini belirten başka bir yurttaş ise, “Hastanede çatlakların oluştuğu, yağmur yağdığında acil kısma devamlı su dolduğu, yolun devamlı kaydığı, zeminde 3 katman olduğu, orta katmanında kayma oluştuğu tespit edilmiş” diye konuştu

ODTÜ’den destek istendi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş de, ODTÜ’den gelen uzmanların yapacakları yaklaşık 2 hafta sürecek çalışmanın ardından kararın verileceğini ve hastaneyi mümkün olan en kısa sürede hizmete alacaklarını kaydetti. Davet üzerine ODTÜ’den Gümüşhane’ye gelen bir grup uzman heyetin, hastane ve çevresinde inceleme çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir