Yeni Telefon Aldıktan Sonra Ne Yapmalı?

Example HTML page

Yeni Telefon Aldıktan Sonra Ne Yapmalı?

Günümüzde telefon almak kadar, yeni telefon aldıktan sonra ne yapmalı sorusunu da ilk başta telefon ilk açıldığı zaman öncelikle kurulumu tamamlanmalıdır. Kurulum sırasında girilmeyen bilgileri daha sonrasında eklemek gerekeceği için kurulum sırasında eksik bilgi olmamalıdır.

Yeni bir telefon alındığında sistem güncellemeleri kontrol edilerek, yeni sürüme güncellenmesi gerekmektedir. Daha sonra eski verileri yeni telefona aktararak önceki telefonunuzla eşleşmesini sağlamalısınız. Tabi ki bunları yapmadan önce yeni telefon alınca şarj edilmelidir. Özellikle her telefonun alındıktan sonra şarj edilmesi yapılacak güncellemeler esnasında sorun çıkmaması için önemlidir. Genellikle yeni telefon alındıktan sonra 12 saat şarj edilmektedir. Bu sayede telefonun kullanımında herhangi bir sorun oluşmamaktadır.

Yeni Telefon Aldıktan Sonra Ne Yapmalı?

Telefon Şarja Takılmazsa Ne Olur?

Telefon ilk alındığında genellikle %10 civarında bir şarj ile gelmektedir. Bu nedenle alınır alınmaz en azından %5 ya da onun altında bir değere düşmesi beklenmelidir. Bunun nedeni akıllı telefonun bazı sistem özellikleri doğru çalışmayabilir. Bunun olmaması için belli değerin altındayken şarja takılması gerekmektedir. Şarj süresi telefondan telefona değişmekte olup bunu yetkili servislerden öğrenebilmek de mümkün olmaktadır.

Yeni Telefonda Güvenlik

Güvenlik, yeni telefon alınca yapılması gerekenler konusunda en önemli gerekliliklerden bir tanesidir. Özellikle  yeni telefon demek eski telefondaki bilgileri içereceğinden ve bu bilgiler arasında da  kişisel bilgiler olduğundan bu bilgilerin çalınması gibi bir sorunla karşılaşılmaması için güvenliğin sağlanması önemlidir. Akıllı telefonlarda çalıntı problemlerini çok olması sebebiyle güvenlik ayarlarının yapılması özellikle gerekliliklerden biridir.

Kaçak Telefon Kullanmak Cezası Ne Kadar?

Kullanmadığınız Uygulamalardan Kurtulmak

Telefonda kullanılmayan uygulamaların olması telefonun hafızasını azaltacağı için özellikle kullanılmayan uygulamaların telefondan temizlenmesi önemlidir. Ayrıca bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırdığınızda kendi istediğiniz uygulamaları yükleyecek yer açılmaktadır.

Telefon yeni alındığında bu tarz alanlara dikkat edildiğinde telefonun kullanımında herhangi bir problem oluşmayacağı için kolaylıkla ve uzun süre yeni aldığınız bu telefonu kullanabilmeniz mümkündür.

Özellikle akıllı telefonların kullanımının artmasıyla birlikte güvenlik problemlerinin artmasına da önlem alarak bu tarz problemlere baştan bir çözüm bulunması olabilmektedir. Bu sayede yeni telefon aldıktan sonra ne yapmalı sorusuna güvenlikle cevap verilmelidir.

birbiral.com tekoloji servisi cep telefonu haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir