Yaşam savunucularından Cengiz’e dev mesaj: YaşamıSavun’anlar kazanacak!”

Example HTML page

Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen madenin 14 Mart’ta gerçekleşecek bilirkişi incelemesi öncesinde yaşam savuncuları Cengiz Holding’i uyardı. Yaşam savunucuları, holding binasının karşısına “Kuzey Ormanları’ndan Cerattepe’ye Karabiga’dan Hasankeyf’e Millete söven alçaklar değil‪ #‎YaşamıSavun’anlar kazanacak!” yazılı pankart astı

Yaşam savunucularından Cengiz’e dev mesaj YaşamıSavun’anlar kazanacak!

Kuzey Ormanları Savunması, Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen ve Cengiz Holding’e verilen maden işletmesinin bilirkişi incelemesi 14 Mart’ta gerçekleşecek. Bilirkişi incelemesi öncesi Holding’in İstanbul’da bulunan binası önüne giden yaşam savunucuları 12 Mart’ta binanın karşısına “Kuzey Ormanları’ndan Cerattepe’ye Karabiga’dan Hasankeyf’e millete söven alçaklar değil‪ #‎YaşamıSavun’anlar kazanacak!” yazılı dev bir pankart astı.

kos-cengiz-eylem_12-3-16-1

Holding önünde basın açıklaması yapan yaşam savunucuları, Artvin halkının AKP’nin yağma ve talan projeleri ortağı Cengiz Holding’e karşı verdiği mücadeleyi selamladı. Bilirkişi incelemesi gününün mücadelenin dönüm noktalarından biri olduğunu şirketin ve hükümetin iptal olan ÇED raporunun rövanşını almak istediklerini söyleyen yaşam savunucuları, “Cerattepe’nin bilirkişisi Artvin halkıdır” dedi. Daha önce yapılmış olan bilirkişi keşfinin Cerattepe’ye yapılacak bir madenin cinayet olduğunu hatırlatan yaşam savunucuları, “katili de bellidir” diyerek Mehmet Cengiz’i işaret etti.

kos-cengiz-eylem_12-3-16-3

Yaşam savunucuları, AKP hükümeti, Cengiz Holding’e ne kadar “Yürü ya kulum” dese de Hasankeyf’ten, kuzey ormanlarına, Karabiga’dan Akkuyu’ya ve Cerattepe’ye kadar yaşam savunucuları olarak mücadele edeceklerini ilan etti. Cengiz’in Artvin’i tümden yok etmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan yaşam savunucuları “Bil ki seni yeneceğiz. O gün gelene kadar şu lafımıza dikkat kesil: Siçturma madenina” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir