Yargıçlar Sendikası: İktidar Boğaziçi’nin taleplerine duyarlı olsun

Example HTML page

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına yönelik günlerdir süren eylemlere bir destek de Yargıçlar Sendikası’ndan geldi.

Yargıçlar Sendikası tarafından yayımlanan açıklamada, üniversite öğrencilerinin iktidarın uygulamalarını eleştirme ve barışçıl yollarla protesto etme hakkı olduğuna dikkat çekildi.

İktidarın ise bu haklara saygı göstermek ve üniversite gençliğinin bu hakları kullanmasını sağlamasının anayasal görevi olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Bunu yapmak yerine, bu hakların kullanımını engelleyen girişimlerde bulunmak yürütme açısından açık bir anayasal görev ihlalidir. Hiçbir anayasal kurum veya kuruluşun kaynağını anayasamızdan almayan bir yetki kullanmaya ve işlem tesis etmeye hakkı olmadığı gibi bu kuraldan bağışık tutulamayacağı bilinmelidir. Bu nedenlerle, iktidarı anayasal hakların kullanılmasını engellemek yerine, tam aksine seçilmiş iktidar olmanın görev ve sorumluluklarını yerine getirip, yurttaşların anayasal ve demokratik haklarını kullanmalarının önündeki engelleri kaldırması gerekliliğini hatırlatıyoruz.”

İktidarın, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin özerk, demokratik ve bilimsel üniversite taleplerine duyarlı olmaya çağrıldığı açıklamada, “TBMM’yi, Meclis dışındaki siyasi muhalefeti, sivil toplum örgütlerini bu konuda siyasal iktidarı uyarma görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir