Türkmen Erdoğan Celep; Yerelde demokrasi, liyakatli eşit temsil ve temiz toplum yönetimi istiyoruz

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın dayanışma ve Yardımlaşma derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep yaklaşan 2024 yerel seçimlerinde yerelde demokrasi, eşit temsil ve temiz toplum yönetimi gereksinimine dikkat çeken yazısın da şu ifadelere yer verdi.

Yerel yönetimler, ulusal sınırlar içerisindeki değişik büyüklüklerdeki topluluklarda yaşayan insanların, ortak ve yerel nitelikteki gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurulan ve hukuk düzeni içerisinde oluşturulmuş olan anayasal kuruluşlardır.

 Yerel seçimlerimiz Başlamış bulunmaktadır. Tüm siyasi partilerin kurumlarına adaylar başvurularını yapmaktadır; tabii bizim seçimler de baktığımız ilk şey adayın niteliği ve niceliği, adayın başarısı adayın bilgisi.

 Erdemli bir siyasetçi mi…!

Tabii burada bizim baktığımız ilk şey şaibeli hiçbir adayı görmek istemiyoruz…! Hangi parti olursa olsun Tüm partilerde adayların dününden bugününe yaptıkları, yaşadıkları topluma kattıkları, toplumda nasıl bir iz bıraktıkları, Biz seçmenler için önceliktir…

Günümüzde teknolojinin önde olduğu bir dönemdeyiz değişen ve dönüşen süreçte, her şeyi görüyor biliyor duyuyoruz, ve aynı zamanda görsel olarak okuyoruz. Bu bağlamda her adayın duruşu bugüne kadarki yaptıkları gelecekte yapacaklarının teminatı olduğunu düşünmekteyiz…!

Tabii seçmenlerin en önemsediği konu adayın seçmenler arasında kurmuş olduğu bağ…! Nasıl bir iz bırakmış biz seçmenler buna bakarız, hiçbir <şaibesi olmamalı >toplumun tüm katmanları ile diyaloğunun iyi olması, nazik egosuz ve toplumsal konulara duyarlı olmalı.

Adayın cinsiyeti konusunda Tabii ki eşit temsili çok önemsiyoruz…! 

Ancak Hepsinden önce adayın Liyakat sahibi ve saygın olmasıdır. Bizler artık Siyasette bir şeylerin yanlış olmaması için ince eleyip sık dokuyan seçmenleriz…!

Önümüzdeki süreçte tüm bunlara dikkate alacağımızı, adaylarımızı buna göre belirleyeceğimizi, ona göre oy kullanacağımızı bilmelerini öneriyoruz, artık Siyasette kutuplaştıran insanları birbirine düşmanlaştıran, üzen siyasetçiler istemiyoruz…!

İnanıyoruz ki seçmenlerimiz bu saydıklarımızın hepsini göz önünde bulunduracaktır, çıkacak olan adayların tüm partilerinde buna dikkat edeceğini inanıyoruz. Önümüzdeki süreç çok önemli, bu süreci sağlıklı temiz şaibesiz olmasını temenni ediyoruz… 

Tüm siyasi partilerimizden gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bilinmeli ki seçmen artık çantada keklik değil çağımızın gerekliliklerine önem veriyor. Mesela eşit temsilin olmadığı yerde kadın neden oy versin tercihler buna göre şekillenecek.

Neyin nasıl olduğunu ve sonucunu 31 Mart 2023 de değil bu günden adaylar belirlenirken göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir