Türkmen Erdoğan Celep; Toplumsal cinsiyet eşitliliği sağlanana kadar mücadelemiz sürecek

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Alibeyköy meydanında dernek yöneticileri ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yapmış olduğu bası açıklamasına CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, ADD Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser ve dernek üyeleri katıldı

Türkmen Erdoğan Celep yapmış olduğu açıklamasında Toplumsal cinsiyet eşitliliği sağlanana kadar mücadelemiz sürecek dedi.

Celep konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

8 Mart 1857’de New York’taki bir tekstil fabrikasında dokuma işçisi ekmekçi kadınlar uygun olmayan çalışma şartlarını protesto etmek için direnişe geçti. Polis, grevci işçilerin üzerine kapıları kilitledi. Daha sonra fabrikada çıkan yangından kaçamayan 120 kadın hayatını kaybetti. Bu acı olay sonucunda 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildi. Bu zamana kadar emeğinin değerini alamayan, haksızlığa uğrayan, ötelenen, öldürülen, yok sayılan tüm kadınları saygı ile anıyorum.

Bu gün hala 165 yıl sonra bile kadınlar temel insani haklara erişemediği ne yazık ki görememekteyiz. Her kadın emeğinin karşılığını alana kadar, günün her saatinde kadınların korkmadan özgürce dolaşabildiği bir ortam sağlanana kadar, çocuk gelinlerin sonu gelene kadar, kadına şiddeti normal sayılmayacak caydırıcı cezalar uygulanana kadar, toplumsal cinsiyet eşitliği olgusu müfredatlara girene kadar, her mahallede şiddete uğrayan kadın çocuk erkek fark etmeksizin destek birimleri kurulana kadar, Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak yasal statüde haklarımızı aramaya ve haykırmaya devam edeceğiz.

Tüm siyasi partilere açık çağrımızdır; Toplumsal cinsiyet eşitliğini parti kararlarınızın ilk sırasında görene kadar mücadelemiz devam edecek.

İstanbul sözleşmesi yaşatır!

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir