Türkmen Erdoğan Celep: Güzeltepe mahallemiz ismi gibi güzel olacak

Example HTML page

Güzeltepe Muhtar Adayı Türkmen Erdoğan Celep: Güzeltepe mahallemiz ismi gibi güzel olacak

Geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan İlçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Güzeltepe Mahallesi’ne Muhtar adaylığını açıklayan Türkmen Erdoğan Celep ile Güzeltepe üzerine konuştuk ve nasıl bir Güzeltepe sorumuzu yönelttik.

Daha önce birçok STK’da kurucu yönetim kurulu üyeliği yapan Erdoğan yaklaşık 4. Yıldır Kurucu Başkanlığını yaptığı Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde Kız çocuklarının eğitimine destek olurken diğer taraftan Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarla da amansız bir mücadele yürütüyor. Büyük projelerinden biri olan eşit temsiliyet mücadelesi ülkenin dört bir yanında konuşulmaya başladı. Siyasi partiler ise kurultaylarında ”eşit temsiliyet fermuar sistemini” tartışmaya ve kısmi olarak da uygulamaya başladılar. Başkanlığını yaptığı Tohumdan Çınara Kadın dayanışma ve Yardımlaşma Derneği İl bazında ‘platformlar’ olarak hızla örgütlenerek yaygınlaşıyor.

‘’CELEP: MUHTARLIK ADAYLIĞINI İSE ŞU CÜMLELERLE ÖZETLİYOR’’

Sorumuzu yanıtlayan Türkmen Erdoğan Celep; İstanbul gibi hızlı göç alan Güzeltepe mahallemizde eskiden olduğu gibi komşuluk ilişkilerini geliştirip, Toplumsal Barışı inşa ederek eşitlik ve adalet duygusuyla dayanışmayı güçlendireceğiz. Güzeltepe Mahallemiz ismi gibi güzel yaşanabilir İstanbul ve Eyüpsultan İlçemizin çağdaş bir mahallesi olacak.

1967 doğumlu ve 50 yıldır Güzeltepe Mahallesinde ikamet ettiğini söyleyen Celep ilk ve ota eğitimimi burada aldım devam ettim. Evliliğimi gerçekleştirdim ve iki çocuk annesiyim. Diğer taraftan iş hayatıma da burada başlayıp emekli oldum. STK Örgütlenmesine yine Güzel tepe Mahallesinde başladım.

Yapmış olduğum gözlemlemede yaşamış olduğum mahallem de hızlı göçünde etkisiyle yapısal ve komşuluk ilişkileri ciddi bir şekilde sekteye uğrayarak telafisi olamayacak bir şekilde bozulmaya gidiyor. Bu da beraberinde Dayanışma ve yardımlaşma duygularını tahrip ediyor. Bir anda bakıyorsunuz ki toplumsallık ortadan kalkmış. Akabinde toplumsal barışın bozulmasını da beraberinde getiriyor.

Bu noktada birilerinin bu hızla bozulmaya doğru giden kardeşlik ve dostluk dayanışma ve yardımlaşma konusunu güçlendirmek için duruma neşter vurması gerektiğini gördüm ve bu nedenle de Önümüzdeki 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde yaşamımı sürdürdüğüm Güzeltepe Mahallesi Muhtarlığına aday olmaya karar verdim. Ana etken bu yönde.

‘’BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Ben sadece burada gelişen ve gelişmekte olan durumu tespit ettim. Asıl çözümü ise Güzeltepe’li komşularımızla birlikte katılımcı demokratik bir şekilde mahalle meclisinde gerçekleştireceğiz.

Bu güzel yeşili bol olan mahallemizin çevre düzeninden tutunda eğitim ve tüm yaşam alanlarının nasıl olması gerektiğine hep birlikte karar vereceğiz.

Ben Güzeltepe’li komşularıma şu çağrıyı yapıyorum ‘’Güzeltepe Mahallesi’nin  Muhtar adayı olarak sizlerin desteğiyle birlikte daha yaşanabilir, güvenli ve daha mutlu bir toplum inşa etmek istiyorum’’.

İyi bir gelecek için birlikte yürüyelim, çünkü Güzeltepe’nin gücü birlikte olunca ortaya çıkacak dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir