Türkiye’nin Normalleşmesinin Yolu Hukuktan, Özgürlüklerden, Laiklikten ve Demokrasiden Geçiyor…

Example HTML page

turkiyenin-normallesmesinin-yolu-hukuktan-ozgurluklerden-laiklikten-ve-demokrasiden-geciyor

Nerede Kalmıştık…

Türkiye’nin Normalleşmesinin Yolu Hukuktan, Özgürlüklerden, Laiklikten ve Demokrasiden Geçiyor…

Gelmiş olduğumuz durum itibari ile evet, Avrupa Birliği “iki yüzlü” evet, AB bugüne kadar Türkiye’yi üye yapmalıydı.
Bu gerçeğe rağmen Avrupa Parlamentosunun son kararı doğru. Çünkü Türkiye son yıllarda ama özellikle de 15 Temmuz sonrası tam anlamıyla demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden uzaklaştı. Türkiye OHAL üzerinden yalnızca KHK’larla yönetilen tipik bir “üçüncü dünya ülkesi” oldu. AP bu anlamıyla kararında haklı!

Yalandan meydan okuma Türkiye’ye kazandırmaz her alanda daha da kaybettirir! Hele hele “sınır kapılarını açarız” gibi söylemler utanç vericidir!

AP’nin “Türkiye ile görüşmeleri geçici olarak durdurma” kararına, iç politikada AKP’nin milliyetçilik temelinde “elini güçlendireceğini” söylemek pratikte ve kısa vadede doğru gibi gözükse de, demokratik bir Türkiye açısından kesinlikle yanlıştır!

Duygusal tepkilerle beslenmiş milliyetçilik, faşizan yaklaşımlara açılır, demokrasiye açılmaz!

Türkiye’yi daha da yalnızlaştırır!

Hem CHP hem de genel olarak sol, “sosyal ve demokratik bir Avrupa Birliği”ni ısrarla savunmalı. CHP de, sol da, demokratik bir Avrupa’da yer almanın yolunun ülkemizde OHAL’in kaldırmasından, hukukun uygulanmasından, cadı avının bitirilmesinden, gazetecilerin, akademisyenlerin, milletvekillerinin serbest bırakılmasından, özetle demokratikleşmesinden geçtiğini hiç bir tereddüde düşmeden açıkça savunmalı!

Kıyı köşe kapmaca, kenarlarda dolaşma Türkiye’nin ”OHAL ve KHK” ile yönetildiği bu kritik günler de Türkiye’nin normalleşmesini sağlayacak motor güç olan ”Ana muhalefet CHP’si Toplumsal muhalefete öncülük ederek ürkek tavırlarını terk ederek daha cesaretli adımlar atmalıdır.
Aksi taktir de bu kötü gidişin Ekonomik ve Demokratik çöküşün önünü almak oldukça güçleşecektir. Telafisi olmayan bir hal alacaktır. ”Bu durumun ne Yanlış yönetim sergileyen AKP’ye nede ürkek tavır takınan CHP’ye hiç bir faydası olmayacaktır.
”Türkiye hızla kendini düşmüş olduğu ortadoğu bataklığından kurtararak,12 Eylül darbesinden kalma anayasasını değiştirerek kendi demokrasisinin kurup geliştirerek yönünü rotasını olaması gereken yere Avrupaya dönmelidir.”
Biran önce OHALve KHK anlayışını terk ederek, Hukukun üstün olduğu Demokratik Laik Cumhuriyet anlayışını hakim kılarak ”özgürlükçü bir Türkiyeyi” hayata geçirmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti üçüncü dünya ülkeleri ile anılmayacak kadar büyüktür,olağan üstü yetkiler ile donatılmış tek adam adaletine terk edilemez. Unutmayalım ki tarihimiz de Abdulhamit’e özenmiş Enver paşalarla doludur ihanet çöplüğü.
Türkiye’nin Normalleşmesinin Yolu Hukuktan, Özgürlüklerden, Laiklikten ve Demokrasiden Geçiyor… Bunu yapmayıp da aksi yolu seçenler Laik, Demokratik, Türkiye Cumhuriyetine en büyük ihaneti yapmış demektir.

Ramazan Yiğit /26.11.2016

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir