Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bağımsızlığı için gençliğini gözünü kırpmadan feda edenlere selam olsun.

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mayıs ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve onandığı Mayıs ayı 2’nci oturumunda gündem dışı bölümde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Veli Güngör 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmasında; ”Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bağımsızlığı için gençliğini gözünü kırpmadan feda edenlere selam olsun” ifadesinde bulundu.

HABER ETKİN – HABER MERKEZİ / EYÜPSULTAN / İSTANBUL

Güngör konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan Değerli Meclis Üyeleri arkadaşlarım ve Bizi Takip eden Değerli Eyüpsultanlı Vatandaşlarımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, özgürlük için atılan adımlarla geleceğin inşa edildiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında söz almış bulunmaktayım.

İşgal altındaki bir ülkenin kurtuluşunu, millette gören Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık meşalesi 104 yıldır yanıyor.

Lozan Antlaşması ve ardından Cumhuriyet’in ilanıyla sona eren Kurtuluş Savaşı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başladığı tarihtir 19 Mayıs.

Esaretten kurtulmak, bağımsızlığa kavuşmak için atılan ilk adımdır 19 Mayıs…

Yenilmiş, yıkılmış, ezilmiş bir topluluktan bir ulus yaratmak için atılan ilk adımdır 19 Mayıs…

Milli Mücadele olarak da anılan Kurtuluş Savaşı’nın 104 yıl önce başladığı, Cumhuriyet’in kurulmasıyla sonuçlanacak olan yaklaşık 4,5 yıllık çok zorlu bir dönemin ilk günüdür 19 Mayıs…

Ve Atatürk’ün “benim doğduğum gündür” dediği tarihtir 19 Mayıs 1919…

19 Mayıs aslında yalnızca Atatürk’ün değil bir anlamda ulusal egemenliğe dayalı, bağımsız Türkiye’nin de doğum günüdür.

Ayrıca Bağımsız Türkiye için 17 yaşında idam edilen devrimcilere de selam olsun.

Darağacında üç fidan Deniz GEZMİŞ, Hüseyin FİDAN, Yusuf ASLAN ve bu ülkenin bağımsızlığı için canlarını ortaya koymuş tüm gençlere selam olsun.

O, bu, şu değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bağımsızlığı için gençliğini gözünü kırpmadan feda edenlere selam olsun.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir