Tohumdan Çınara, Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği: Dostları ve üyeleri ile dayanışma kahvaltısında buluştu…

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma Derneği, dostları ve  üyeleri ile Eyüpsultan Mihmandar Restaurant’ta düzenledikleri dayanışma kahvaltısında buluştu…

Sunuculuğunu Esengül Kekiç’in yaptığı dayanışma kahvaltısına CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Memet Sevim, 2014 CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Ferzan Özer,

Eyüp Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Diner, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak,

CHP Eyüpsultan İlçe Eğitim Sekreteri Didem Engin Eraslan, CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanı Adile Kaymakçı Sal ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Gül, Önceki dönem CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanı Arzu Altunay,

Önceki dönem CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca, Önceki Dönem SHP Eyüpsultan İl Genel Meclisi Üyesi Nasip Büyükbaş, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Filiz Gökçe ve Veli Güngör, İYİ Parti Eyüpsultan ilçe Teşkilat Başkanı İsmail Çorbacı,

İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Teşkilat Başkan yardımcısı Esengül Kekiç, İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Kadın Politikaları Başkanı Gül Uzundere, İyi Parti İkinci Bölge Millet Vekili Adayları Bilal Uzun ve Müjdat Öztürk, Önceki dönem İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Aksu ve çok sayıda STK temsilcisi ve dernek üyeleri katıldı.

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin dayanışma kahvaltısında katılımcılar kısa bir selamlama konuşması yaptı.

TÜRKMEN ERDOĞAN CELEP; HAYDİ HEP BERABER DAYANIŞMA VE MÜCADELEYE

İlk konuşmayı dernek Başkanı Türkmen Erdoğan Celep yaptı.

Celep yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili konuklar, değerli Milletvekili adayları, siyasi partilerimizin ve STK’larımızın değerli temsilcileri, kıymetli basın mensupları davetimizi kırmayarak Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’mizin dayanışma kahvaltısına hepiniz hoş geldiniz onur verdiniz.

Öncelikle Kahtramanmaraş merkezli depremde tüm canlara rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu tarifsiz acıyı en derinden hissediyor bir daha böyle bir acının yaşanmamasını diliyorum.

Öyle bir zaman ki dayanışmanın önemi bir defa daha vurdu yüzümüze. Ben değil biz öneminin önemini bir kez daha anlamış olduk.

İnsanların olduğu yerde dayanışma olmalıdır.

Zaten bizi bu derneği kurmaya iten en baş sebep buydu; Şiddet mağduru kadın ve çocuklara insana yalnız değilsiniz biz varız, bitecek demek!

Sevgili konuklar dayanışmayı büyütmeli konuşmalıyız. Hepimiz konuştukça büyüyecek. Lütfen konuşalım fikirlerimizi söyleyelim mikrofon sizin her fikir çok kıymetli.

Bu arada sizlere bir ufak umut ışığından bahsetmek istiyorum; Umudun adı Sultan Vuruk..

Sultan şu anda dernek platformlarımızın Başkanı, Sultan aslen Şanlıurfalı, gencecik bir kız, bana sosyal medyadan ulaştığında daha sınava hazırlanıyordu.

Bizim elimizi tuttu, bizde onun. Üniversiteyi kazandı, Karaman’a gitti ve o öğünden beri arkadaşlarıyla onlarca ihtiyaç sahibi olan ve bize destek olmak isteyen insanlarla buluşturdu.

Sultan şu an İstanbul da değil ama azmi ve ‘’abla iyi ki sizler gibi insanlar var’’ sözü halan yüreğimde.

Daha nice Sultan’lara umut olmak dileğiyle hepinize çok teşekkür ederim.

‘’Haydi hep beraber dayanışmaya ve mücadeleye’’ dedi.

BURAK SEFA PEHLİVAN: HERKESİ ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM…

Başkan Türkmen Erdoğan Celep’ten sonra kürsüye gelen Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Burak Sefa Pehlivan’da konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili misafirler, Siyasi partilerimizin ve STK’larımızın çok kıymetli temsilcileri, basınımızın değerli mensupları Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğimizin dayanışma kahvaltısına bizleri kırmayarak katılım sağladığınız ve büyük bir dayanışma örneği sergilediğiniz için çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz onur verdiniz.

Biliyorsunuz ülkemiz 6 Mart ta Kahramanmaraş merkezli bir deprem felaketi yaşadı ve çok sayıda vatandaşımız bu depremde hayatını kaybetti yüz binlerce vatandaşımız evsiz barınma sorunu ile baş başa kaldı, binlerce yurttaşımız da yaralandı. Bu yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim.

Bugün bu güzel Pazar sabahı burada toplanmamızın en büyük sebebi kadına karşı yapılan her türlü şiddeti yüksek sesle yüksek perdeden dile getirmektir. Kadın mücadelesinin önemini artırmaktır.

Baktığımız da bu mesele siyasi bir meseledir. Kadına yapılan şiddetin altında siyasilerin yeteri kadar önem vermediklerini görmekteyiz.

Biliyorsunuz 14 Mayısta bir seçim olacak. Burada bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine açık bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Bir gece yarısı kaldırılan İstanbul sözleşmesini gelin tekrardan yerine getirelim. Kadınlar artık ölmesin. İnsan onuruna yaraşır özgürce yaşasın diye.

Bizler Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve yardımlaşma derneği olarak sadece kadın haklarını savunmuyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini, LGBTİ+ bireylerin haklarını da savunuyoruz. Eyüpsultan da LGBTİ+ bireylerin haklarını savunan öncü ve tek dernek biziz.

Bunun dışında çocuklara yapılan şiddete karşı çocuk haklarını ve engelli bireylerin haklarını da savunuyoruz ve bu konuda mücadele ediyoruz.

Aslında şiddete uğrayan mağdur olan herkesin haklarını savunuyor ve bu alanda mücadele ediyoruz.

Lafı çok fazla uzatmadan şunları söylemek istiyorum. Bu gün burada bulunan siyasi parti temsilcilerinin de fikirlerini dinlemek onların da bu mücadeleye maddi manevi katkıda bulunmalarını istiyorum.

Az önce de ifade ettiğim gibi kadına yönelik şiddet politiktir, bu süreç iyi bir politika üretilerek çözülecektir. Herkesi şiddete karşı toplumsal mücadeleye çağırıyorum dedi.

MEMET SEVİM: SÖZ ”İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLK İCRATIMIZDAN BİRİ OLACAK”

Dayanışma Kahvaltısında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Memet Sevim günümüz dünyasında dayanışma ve yardımlaşmanın önemi büyük önem arz etmektedir. Gerek Partimiz CHP’si gerekse birey olarak kendim sizlerle birlikte mücadelede yan yana olacağımıza söz veriyorum dedi.

Sevim konuşmasını devamında şu ifadelere yer verdi;

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğimizin değerli Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine kıymetli davetleri için çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcıları siyasi partilerimizin temsilcilerini ve STK’larımızın temsilcilerini saygıyla sevgiyle selamlıyorum. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu Güneydoğu illerinde seçim çalışmalarında bulunduğu için bu gün burada aramızda değil ancak sizlere selam gönderdi aklımdayken onu da iletmiş olayım üzerimde kalmasın.

Değerli katılımcılar, sevgili dostlar bu gün ülkemizi karanlığa boğan AKP iktidarı hepimizin bildiği gibi Toplumsal Cinsiyet Eşitliliği açısından oldukça önemli olan İstanbul sözleşmesini bir gece yarısı bu tek adam rejimi kaldırdı.

Fakat henüz her şey bitmedi hep beraber çok çalışacağız hep birlikte 14 Mayıs akşamı baharları getireceğiz. Sizlere Sevgili Genel Başkanım Kemal Kılıçdar oğlu Sözü zaferimizin ilk icratı olarak İstanbul Sözleşmesini yeniden yerine koyacağız dedi.

Ferzan Özer; Kadın varsa Cumhuriyet var, bizler varız hayat var…

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan 2014 CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Ferzan Özer yapmış olduğu konuşmasında bu gün burada dayanışmaya omuz veren tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Değerli arkadaşkar;

Sadece bizim ülkemizde olmuyor şiddet.

Tabi ki İstanbul sözleşmesi yaşatır, diyelim kesinlikle geri dönmeyelim. sonuna kadar sizlerle birlikteyim.

Yalnız şunu bilin ve hatırlayın ki bizler dünyada, batıda en önce kadına seçme, seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinde yaşıyoruz.

Dolayısıyla da biz bunu aşarız. Aşılmasında tek bir şey vardır, genç kızlarımıza iyi bir eğitim Erkek evlatlarımıza sevgiyi, saygıyı ve eşitliği öğretmeliyiz.

Çünkü Kadın varsa hayat var, Cumhuriyet var ve bizler varız dedi.

Özer konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi

Bir toplantı düzenledim özel hayat.

Herkes insanların özel hayatını merak eder bende Atatürk’ün özel hayatını merak ediyorum.

Konuşmacılara dedim ki Atatürk neden bu ülkeye çocuk bırakmadı.

Niçin paşa hazretleri yıkandı da toplantılara gitti.

Niçin altı ok yaptı.

Neden Ankara’yı başkent yaptı.

Öğrenmek için böyle bir toplantı yaptık.

Atatürk’ün Ankara’yı başkent yapmasının önemini Salih Bozok’un anılarında Türkiye’nin ilk kadın STK’sının Ankara da olduğunu öğrendik.

Ahi Evranın eşi şöyle Ahi Evran 1200’lerde vefat ettiğine göre o zamandan beri kadın STK’sı var adı da ‘’Anadolu Bacıları’’ ilk Başkanı da Fatma Bacı’dır.

Şimdi yüzlerce kadının öldüğü, binlerce kadının şiddeti gördüğü, 10 binlerce kadının tacize uğradığı bir ülkede yaşıyoruz.

Sadece bizim ülkemizde olmuyor.

Tabi ki İstanbul sözleşmesi yaşatır, diyelim kesinlikle geri dönmeyelim.

Yalnız şunu bilin ve hatırlayın ki bizler dünyada, batıda en fazla kadına seçme, seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinde yaşıyoruz.

Dolayısıyla da biz bunu aşarız. Aşılmasında tek bir şey vardır, genç kızlarımıza iyi bir eğitim Erkek evlatlarımıza sevgiyi, saygıyı ve eşitliği öğretmeliyiz.

Çünkü Kadın varsa hayat var, Cumhuriyet var ve bizler varız dedi.

”EYT FEDERASYONU BAŞKANI GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK’A PLAKET VERİLDİ”

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak’a EYT Mücadelesinde göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı başarılı kadın yönetici plaketi verildi,

”GÜL UZUN DERE BENDE BU MÜCADELEDE VARIM DEDİ”

İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Kadın Politikaları Başkanı Gül Uzundere, Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma derneğine katılarak mücadelede ben de varım dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir