TİP’ten, Ankara’da ‘Cumhuriyete Özgürlük Buluşması’

Example HTML page

Erkan Baş’ın, 1 Ekim’de Hatay’dan başlattığı Özgürlük Yürüyüşünü 28. Ekim’de Ankara’da tamamlandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve diğer Gezi tutsaklarının özgürlüğü için 1 Ekim’de Hatay’dan başlattığı ve Ankara’da sona eren Özgürlük Yürüyüşü’nün ardından TİP, bugün Anıtpark’ta “Cumhuriyete Özgürlük Buluşması” düzenleyecek.

14 Mayıs seçimlerinde TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın Gezi Davası’nda aldığı hapis cezası gerekçe gösterilerek hukuksuz şekilde tahliye edilmemesi üzerine, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay ve diğer Gezi tutsaklarına özgürlük talebiyle Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Özgürlük Yürüyüşü’nün 28. gününde Ankara’da tamamlanacağını ve yürüyüşün ardından Anıtpark’ta “Cumhuriyete Özgürlük Buluşması” düzenleyeceklerini duyuran Erkan Baş, “Tüm yurttaşlarımızı 28 Ekim saat 16.00’da Ankara Anıt Park’ta düzenleyeceğimiz ‘Cumhuriyete Özgürlük Buluşması’na katılmaya, özgürlük için yürüyüşümüze güç vermeye çağırıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

TİP Genel Başkanı Baş’ın Özgürlük Yürüyüşü, 28 günün ardından Ankara’daki Anıtpark’ta sona erdi. Erkan Baş’ı karşılamak ve “Cumhuriyete Özgürlük Buluşması”na katılmak için binlerce yurttaş Anıtpark’ta yerini aldı.

“Cumhuriyete Özgürlük Buluşması”na Can Atalay‘ın ailesi, Gülsüm ve Sami Elvan, Emsal Atakan, CHP Eski Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Serkan Topal, HEDEP’ten Milletvekili Öznur Bartın, Parti Meclisi Üyesi İhsan Seylan, MYK Üyesi Gültekin Koçdemir, Ankara İl Eş Başkanları Dilbaz Temel ve Tatlıgül Gül, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Veli Saçılık, Meryem Göktepe, Ünsal Ünlü, Güray Öz,  Emek Partisi, İSİAS Ortak Davamız Platformu, Tüm Tokatlılar Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği‘nden işçiler, Demokratik Alevi Derneği, Ankara Veli-Der, İnsan Hakları Derneği, Sosyal Haklar Derneği, 10 Ekim Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 2021 Tüm Emekliler Sendikası, Sosyalist Emekçiler Partisi, Birleşik Dayanışma Platformu ve DİSK Emekli-Sen‘den temsilciler ile çok sayıda yurttaş da katıldı. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir