TİP’den TBMM’de ”Can Atalay özgürlük eylemi”

Example HTML page

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile birlikte tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattıklarını duyurdu.

“HATAY’IN TÜM MAHALLELERİNDE OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”


Türkiye İşçi Partisi ( TİP ) Genel Başkanı Erkan Baş TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

“SESSİZ KALMAMAK LAZIM”

“53 gündür halkın ve meclisin iradesi gasp edilmiş durumda” diyen Baş, “Milletvekilimiz Can Atalay hala Silivri’de esir tutuluyor. Anayasaya açıkça aykırı bir biçimde bir hukuksuzluk devam ettiriliyor. Biz artık buna sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çok ağır bir deprem yaşayan Hatay halkının “sabrının taştığını” dile getiren Baş, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Yarın Hatay’ın bütün mahallelerinde milletvekillerini özgürlüğe kavuşturmak için oturma eylemi gerçekleştirecekler.

*Biz bu eyleme genel kurul çalışmaları nedeniyle katılamıyoruz. Ama onların yanında olduğumuzu göstermek için, şu anda genel kurul kapatılacak, genel kurulu terk etmeyeceğiz.

*Milletvekilimiz Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması anına kadar Türkiye’nin her yerinde halkın ve meclisin iradesinin gasp edilmesine karşı sesimizi yükselteceğiz.

”YEŞİL SOL GELECEK PARTİSİ’NDEN DAYANIŞMA DESTEĞİ”

Yeşil Sol Parti milletvekilleri, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekillerinin Can Atalay için başlattığı Genel Kurul’u terk etmeme eylemine destek verdi.

”EMEP MİLLET VEKİLİ SEVDA KARACA, İSKENDER BEYHAN VE CHP MİLLETVEKİLİ KAYIHAN PALA DAYANIŞMA DESTEĞİ”

EMEP Milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan ile CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da TİP’in TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine destek verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir