TİP Sözcüsü Kadıgil, Bakan Memişoğlu’na sordu: ‘Ne zaman istifa etmeyi düşünürsünüz?’

Example HTML page

Kadıgil, Bakan Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” adıyla bilinen suç örgütünün faaliyetleri hakkında, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Ülkede sağlık alanında daha büyük nasıl bir vahşet ya da ne yaşanırsa istifa etmeyi düşünürsünüz?” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” adıyla tanınan suç örgütünün yarattığı skandalların yankısı sürerken, TİP Sözcüsü Kadıgil, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yönelik “istifa” çağrılarını Meclis gündemine taşıdı.

‘BU VAHŞET, SİZ İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İKEN YAŞANDI’

Kadıgil, Bakan Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

“Kamusal bir hizmet olmaktan çıkarılıp piyasaya açılan sağlık sisteminin yarattığı vahim marazlar ve skandallara ilişkin son vahim örnek Yenidoğan Çetesi iddianamesi ve yurttaşların ihbarlarıyla gündeme düşmektedir.

Söz konusu çetenin, İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kimi çalışanlarıyla ortak hareket ederek acil sağlık durumu olan bebekleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettiği, bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan haksız kazanç sağladığı ve bebeklerin ölümlerine neden olduğu iddianamede yer almaktadır.

Geldiğimiz noktada; Yenidoğan Çetesi’nin tespit edilebilen 21 bebeği katlettiği, sayısı bilinmeyen bebekte kalıcı sağlık sorununa sebep olduğu ortaya çıkmıştır. CİMER üzerinden yapılan ilk ihbar tarihi 27 Mart 2023, soruşturmanın başlangıç tarihi 21 Mayıs 2023 olmasına rağmen hastane ruhsatları ancak olay kamuoyunda yankı bulunca iptal edilmiştir.

Bahse konu vaka gündeme geldiğinden beri, Siirt’ten İstanbul’a binlerce kişi, çeşitli hastaneler aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun nasıl dolandırıldığına ve bu gibi faaliyetler doğrultusunda yurttaşların yaşamlarıyla nasıl oynandığına ilişkin ifşalarda bulunmuştur.

Yukarıda özetlenen tüm bu vahşet siz İstanbul İl Sağlık Müdürü iken yaşanmıştır ve böyle bir skandal karşısında hiçbir özeleştiri vermemiş olmanızdan hareketle sorma gereği hasıl olmuştur.”

Sera Kadıgil’in Bakan Memişoğlu’na yönelttiği tek soru ise şöyle:

“Ülkede sağlık alanında daha büyük nasıl bir vahşet ya da ne yaşanırsa istifa etmeyi düşünürsünüz?”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir