TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan, Tes-İş ve Maden-İş’li termik santral ve maden işçilerine çağrı

Example HTML page

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Tes-İş ve Maden-İş’li termik santral ve maden işçilerinin sesine ses verdi, mücadele çağrısı yaptı.

Erkan Baş yapmış olduğu açıklaması şöyle:

Tes-İş ve Maden-İş’li termik santral ve maden işçisi kardeşlerim,

Akbelen Ormanı’nın kesilmesine karşı çıkanlara ses etmişsiniz. Ben de size ses vereyim, sesiniz boşlukta kalmasın istedim.
Evet, çok iyi biliyoruz, bu santrallere komşu köylerde ve Milas’ta yaşayan binlerce kişisiniz, üç nesildir her gün bu maden sahaları ve santrallerde 7/24 hiç ara vermeden çalışıyorsunuz. Hepimiz gibi, evinize ekmek götürmek, çocuğunuzun eğitim almasını sağlamak için siz de canınızı dişinize takıyorsunuz. Hepimiz gibi, yoğun sömürü koşulları altında çalışmak için yaşıyorsunuz. Hatta o termik santrale ve madenlere girerek, Soma’da, Bartın’da olduğu gibi, ölümü göze alıyorsunuz.
Ama Akbelen Ormanı katledilmeye devam eder ve yerine termik santral yapılırsa, bu bölgede çocuklarımız susuz kalacak. Sizden önceki üç nesil gibi, sizin çocuklarınızın da sağlığı önemli zararlar görecek. Ağaçlar ölecek ama ağaçlar öldükçe insanlar da ölecek. Hem de sadece sizin civar köylerde değil, buldukları her ormana korkusuzca dalan bu patronların olduğu her yerde. Tüm Türkiye’de, tüm dünyada.
O yüzden bizi de ilgilendiriyor bu mesele sevgili kardeşim.
Canlıların yaşamının sermayeye karşı korunması, hepimizin sağlığı ve geleceği için önemli.
Biz demiyoruz ki, sen işsiz kal, evine ekmek götüremeden yaşa. Ama doğa katliamına yol açtığı kadar senin de ciğerlerini söken çalışma ve yaşam şartlarını hak etmiyorsun ki.
Sen de sağlığına zarar vermeyen bir işte çalışmalısın, emeğinin hakkını almalı, insanca yaşamalısın.
Devletin işi de LİMAK’ın arkasına jandarmayı dizmek değil, hem Akbelen Ormanı’nı hem de üç nesildir o madenlerde ve termik santrallerde çalışan emekçinin, senin hakkını korumak olmalı.
Kendini yalnız hissetme termik santral ve maden emekçisi kardeşim, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için hem doğayı korumak, hem emeğimizi korumak zorundayız.
Birini diğerine tercih etmeyeceğiz. Sen de bizimle Akbelen Ormanı’nın katledilmesine karşı mücadeleye katıl, bizim, hepimizin, senin, çocuğunun, ağacın, tüm canlıların yaşamını önceleyen bir istihdam politikasını hayata geçirelim.

Biz seninleyiz, emekçi kardeşim. Akbelen Ormanı da seninle, bizimle kalsın dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir