TBMM Başkanı Şentop’tan fezleke açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’e gelen ve aralarında HDP’lilerin de olduğu fezlekelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, ”Dosyaların içeriğine göre karar verilir” dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan fezleke açıklaması

Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu’nun dosyaları Meclis’e gelmedi.”

Azerbaycan Büyükelçiliği’nde sergi açılışında konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’e gelen ve aralarında HDP’lilerin de olduğu fezlekelerle ilgili olarak, “Dosyaların içeriğine göre karar verilir” dedi.

Şentop, şunları söyledi:

“(Fezlekeler) Meclis Başkanlığı’nın görevi teklif olarak inceledikten sonra karma komisyona göndermek. Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir.

(Meclis’teki 1300 fezleke) Geçmiş dönemlere baktığımızda her ihtimal var. Son zamanlarda bir HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

İç tüzük ihtimallerin hepsine imkan veriyor. Dosyaların içeriklerine göre değerlendirmek lazım. Karma komisyon dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. İşlenen suçların mahiyeti bakımından işlenen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması kararı verilmiş. Benim şuan bir şey söylemem doğru olmaz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak.

GERGERLİOĞLU VE BERBEROĞLU’NUN DOSYALARI

Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu’nun dosyaları Meclis’e gelmedi.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir