Sözde Dönüşüm,Özde sürgün

Sözde Dönüşüm,Özde sürgün
AKP’nin “kentsel dönüşüm” yalanı adı altındaki yıkımı bugün de devam etti. İş makineleriyle İstanbul Alibeyköy’de Akşemsettin Mahallesi’ndeki TEDAŞ’ın yurttaştan kiraladığı depoyu yıktı.

Yurttaşların korkulu rüyası haline gelen kentsel dönüşüm yalanıyla, vatandaşların noter satışıyla 2007 yılında aldığı arazıler bugün elinden alınıyor.
ALİBEYKÖY’DE 10 BİN KİŞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİYLE SOKAĞA ATILMA VE SÜRGÜN TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Cemal Bozdemir’e ait olan arsa sözde dönüşüm den nasibini aldı.
Cemal bozdemir aynı zamanda Cumhuriyet Halk Parti’si Eyüp Belediye meclis üyeliği görevini sürdüyor.
Bozdemir ailesinin avukatı şunları söyledi”Memurlardan yıkım kararı istedik, göstericez dediler yıkım kararı göstermeden geldiler yıktılar” dedi.
Boş bir arazinin yıkımına yaklaşık 100-150 kişi ile gelen belediye yarın öbür gün bölgenin diğer yerlerinde oluşacak bu vakalarda ne yapacak acaba?
Heralde buralar,içinde orduyu devreye sokar.ayrıca bu zabıta otobüsleri ile gelenlerin kim olduğu ise merak konusu hiçbirinde resmi kıyafet yok,kimlik yok,zabıtamı,polismi,özel güvenlik görevlisimi kimdir bunlar?
Basın açıklamasına dahi izin vermediler
Basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlara zabıtanın tahammülü olmadı.polis beş dakika duralım açıklamayı yapıp çekilecekler demesine rağmen zabıta,müdahale etti.
Oysaki başka yerlerde yapılan aynı uygulamaları gördüğümüzde bu hassasiyeti neden göstermezler,Kemerburgazdaki katı atık yakma tesisleri itfaiye raporlarının,ÇED raporlarının sahte olmasına rağmen yıllarca orada açık kalarak çevreye verdiği zararı düşünürsek insanın içi acıyor.
Ve yahut’ta yine Kemerburgaz’da Kasımpaşa sporun yaptığı tesis mühürlendi denilmesine rağmen çalışmalarını devam ettirdi ve inşaatın son aşamasına geliyor.
Bu çifte standart neden?
Yurttaşların korkulu rüyası haline gelen kentsel dönüşüm, Alibeyköylü yurttaşların yeşillik alan olarak, depo olarak kiraladıkları yer izin belgesi olmadan zabıta tarafından yıkıldı. Alibeyköy’de 10 bin kişi kentsel dönüşüm projesiyle sokağa atılma ve sürgün tehlikesiyle karşı karşıya.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir